4 kişinin otobüs bileti maliyeti bir asgari ücret kadar!

Akaryakıt fiyatlarına yapılan peş peşe zamların ardından şehirlerarası sefer yapan otobüslerin bilet ücretleri de yüzde 100 üzerinde arttı. Bayram öncesinde yurttaşlar firma firma gezerek ucuz bilet ararken, Eskişehir’den Hatay’a, Samsun’a, Diyarbakır’a, Urfa’ya gitmek isteyen 4 kişilik bir ailenin ‘tek yön’ bilet masrafı 2 bin, gidiş dönüş ise 4 bin lirayı buluyor.

otobüs bileti

Eskişehir otogarını ziyaret eden CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü, “Akaryakıt zamları hem otobüs firmalarını, hem de yurttaşlarımızı sarstı. Artık memleketine gitmek de, bayram kavuşmaları da hayal oldu” dedi.

Çakırözer ve Süllü’ye dert yanan otobüs şoförleri ile otogar personeli, geçen yıl 2 bin liraya dolan akaryakıt deposunun bu yıl 9 bin liralara dolduğunu dile getirdi. Bazı şehirlere giden otobüslerin sadece yakıt masraflarının 20 bin liralara çıktığını söyledi.


Artan bilet fiyatları nedeniyle yolcu sayısının düştüğünü ve bazı firmaların seferlerini iptal ettiğini dile getiren çalışanlar, “Bayram için biletlerin çoktan tükenmesini bekliyorduk. Normal seferlerimiz bile dolmadı. İnsanlara da hak veriyoruz. Çünkü çok pahalı. Eskişehir’den Adana 250, İskenderun 450 lira oldu. Geçen yıl 350 liraydı. Artık ‘Taksit yapıyor musunuz’ diye bile soran oluyor. Bir asgari ücretli nasıl gitsin. İnsanlar gidememekte haklı” dedi.


12 firma otogardaki yazıhaneleri boşalttı

Otogardaki otobüs firmalarının çoğunun yazıhanelerini kapattığına dikkat çeken Otogar Müdürü Erkan Kırcı ise, “Artık talep yok. Talep olmadığı için de çoğu yer tutulmuyor. Bu yıl içinde 10, 12 firma yazhanesini boşalttı” dedi. Otogar esnafı ise yolcu olmadığı için iş yapamamaktan dert yandı.

Bayram kavuşmaları başka bahara kaldı!

CHP’li Çakırözer ve Süllü ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamalarda bayram kavuşmalarının hayal olduğunu söyleyerek şu değerlendirmeleri yaptı:


“Akaryakıt zamları sonrasında otobüs firmaları da, ucuz bilet bulamayan hemşehrilerimiz de kan ağlıyor. Artık bayram kavuşmaları dahi hayal oldu. Eskişehir’den birçok ile 4 kişilik bir ailenin gidiş dönüş bilet ücretleri bir asgari ücreti buluyor. Yurttaşlarımız da böyle bir bütçesi olmadığı için zorunlu haller dışında seyahat edemiyor.”

Turizmciden Bakan Nebati’ye tepki: Onlar hayal satıyor, turizmci batıyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.