Süleyman Soylu: Cumhurbaşkanımız talimat verdi; Libya’da çocukların mama ve süt ihtiyacını karşılayacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Libya, tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşıyor. Libya’da çocukların mama ve süt ihtiyacını karşılayacağız.

süleyman soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da düzenlenen 20. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi Sertifika Töreni’nde konuştu. Libya’nın ekonomik krizine değinen Soylu, 0-2 yaş çocuklarına süresiz mama ve süt desteği verileceğini açıkladı.

Soylu, “Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi; Libya tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşıyor. 0-2 yaş arası çocuklar mama, süt içemiyorlar. Bunun ne demek olduğunu herhalde biliyoruz. Çağırdı cumhurbaşkanımız. ‘Bu çocukların mama ihtiyacını ve süt ihtiyacını ne kadar zaman sürerse o kadar karşılayacağız.’ dedi. Biz başka bir ülkeyiz.” dedi.


Polislerin şark görevine tepki büyüyünce Bakanlıktan geri adım sinyali geldi

Polislerin 3 olan tayin sayısını 6’ya çıkaran yeni düzenlemeleri içeren yönetmeliğin 17 Mart’ta  Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte tepkiler çığ gibi büyüdü.
İçişleri Bakanlığı polislerin yoğun tepkileri üzerine geri adım sinyali verdi.

Ankara’ada Tuzluçayır Polis Merkezi Amirliği’ndeki sahur yemeğine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Valisi Vasip Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ile polis ve bekçiler katıldı.

Soylu, yemeğin ardından açıklamada bulundu. İçişleri Bakanı Soylu önce yönetmeliği savundu:


  • Özellikle emniyet mensuplarımızla, polislerimizle ilgili bir yönetmelik çalışması yapıldı. Buradaki temel muradımız şuydu;
  • Doğu ve Güneydoğu’da terörün, güvenlik güçlerimizin büyük fedakarlıkları, hükümetimizin politikaları, milletimizin bu büyük direnciyle azalmasıyla Doğu ve Güneydoğu’da, emniyet mensuplarımızın tabiriyle, şark görevlerinde mahrumiyet olan yerlerde 2 ve 3 yıllık düşürmeler yaptık.
  • Özellikle ikinci şark görevlerinde sene olarak az olmasına rağmen oralarda da genellikle bir, istisnai olarak da iki yıllık düşümler söz konusu oldu. İki şark var zaten, polisin kendi şeyinde iki defa şarka gitmek var.
  • O iki şarktan doğuyu ikiye böldük, batıyı da ikiye böldük. Bölmemizin sebebi de birtakım vilayetlere gidilmek istenmemesinden kaynaklanıyordu. Hatta oraları şarkta biraz daha avantajlı hale getirdik.

Karara vardık: Yeniden doğu bir bölge, batı bir bölge

Daha sonra gelen tepkileri değerlendiklerini kaydeden İçişleri Bakanı Soylu yeni karar aldıklarını şöyle duyurdu:

“Ama arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmede, bu çerçevede daha neler yapılabilir diye konuştuğumuzda, şöyle bir şey daha ortaya çıktı. Arkadaşlarımızla konuştuk…  tayine tabi arkadaşlarımızla da değerlendirmeler yaptık…

Doğuyu bir bölge, yine batıyı bir bölge olabilecek şekilde, Sayın Genel Müdürümüz, ilgili arkadaşlarımız tarafından bir çalışma yapılması hususunda bir karara da vardık. Bir çalışma da yapacaklar.


Böylece yine ihtiyaca binaen, ihtiyaca yönelik yerlere elbetteki tayinler yapılacak. Çünkü bazı illere gidilmekten imtina ediliyor ama bizim oralar da sorumluluğumuz içinde. Tüm bunları sağlayacak adımı da İnşallah atacağımızı düşünüyoruz.”

Erdoğan’ı taklit eden gencin akaryakıt videosu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.