Bitcoin 2022’de Yeni Rekor Seviyeye Ulaşabilir Mi?

2021 yılının sonlarına doğru yatırımcısını hayal kırıklığına uğratan Bitcoin, 2022 yılının ilk çeyreğini geride bıraktığımız şu günlerde toparlanma işaretleri vermektedir. Geçen yılın sonlarına doğru yaşadığı düşüşü henüz telafi edemeyen bitcoin; gelecek için ümit vaat etmeye devam etmektedir.

Bitcoin

Pandeminin etkilerinin henüz geçmemesi, Rusya – Ukrayna savaşı nedeni ile artan küresel boyutlu riskler, uluslararası piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ve Fed’in almış olduğu kararlar birçok yatırım aracında olduğu gibi bitcoinide olumsuz olarak etkilemektedir. 2022 yılı ilk çeyreği sonlarına doğru yaşanılan yükseliş sonrası yatay bir seyir izlemeye devam eden bitcoin için bu yıl tahminleri oldukça temkinli gelmeye başlamıştır.

Kripto para piyasasında geçen yıl oluşan bitcoin 100 bin dolarlara çıkar söylemleri bu yıl artık pek fazla duyulmamaktadır.

Küresel Ölçekteki Problemlerin Kripto Paraya Etkisi

Küresel ölçekli olarak yaşanan problemler ve öngörülemezlik temkinli olmayı gerekli hale getirmiştir. Bazı yatırımcılar bitcoin için düşüşün devam edeceğini dile getirse de genel kanı 2022 yılı son çeyreğine kadar bu seviyeler ile devam edileceğini öngörmektedir. Son çeyrek itibari ile biraz yükseliş olsa bile yılı yatay bir seviyede kapatılacağı tahmin edilmektedir.

Kripto para haberleri uzun vade yatırımı olarak öngörülebilirlik içermektedir. Bu neden ile özellikle uzman olmayan yatırımcıların ihtiyaç duyacakları paralar ya da krediler ile yapacakları işlemlerden uzak durması gerektiği hakkında bilgiler verilmektedir.

Uzman olmayan yatırımcıların özellikle 2022 yılı içerisinde kaldıraçlı işlemlerden uzak durmalarının faydalı olacağı yönünde de görüşler dillendirilmektedir.

Yaşanılacak olan düşüşlerde teknik ve temel göstergeler takip edilerek alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Kısa tutulacak stoplar çerçevesinde kar al çık şeklinde uygulamalar yapılabilir.

Uzmanların Bitcoin Hakkındaki Düşünceleri Neler?

Bitcoin haberleri sürekli olarak değişiklik göstermektedir. Uzmanların yapmış olduğu analizler ve bulundukları bildirimler bitcoin için 2022’nin yatay olarak seyir edeceğini 2023 yılında biraz kıpırdanma yaşansa da asıl çıkışının 20224 ve devam eden yıllarda geleceği yönündedir.

Şu gerçek asla unutulmamalıdır. Yatırım bir oyun değildir. Bilgi ve tecrübe ister. Bu neden ile en güncel kripto para haberlerini, en güncel verileri, uzman görüşlerini ve bitcoin hakkında en son yapılan analizleri BTC Magazin sitesinden öğrenebilir. İhtiyaç duymanız halinde gerekli destek ve hizmeti alabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.