Dolar/TL kurunda yılın zirvesi: Gözler Fed faiz kararında!

Dolar 17,7930 liradan, euro ise 18,15 liradan haftaya başladı. İstanbul Kapalıçarşı’da 17,7910 liradan alınan dolar 17,7930 liradan, 18,1480 liradan alınan euro ise 18,15 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 17,72 liradan, euro ise 18,12 liradan satılmıştı. Saat 11.38 itibarıyla dolar 17,83 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar TL

Dolar/TL kurunda yılın zirvesi: Gözler Fed faiz kararında!

İstanbul serbest piyasada dolar 17,7930 liradan, euro 18,1500 liradan haftaya başladı. Dolar/TL, yeni haftaya da yükselişle başlamasının ardından saat 11.38 itibarıyla yılın yeni zirvesi olan17,83 seviyesini gördü. Aynı dakikalarda euro, 18,22 liradan işlem görüyor.


Cuma günü, doların satış fiyatı 17,7220 lira, euro satış fiyatı ise 18,1290 lira olmuştu.

KÜRESEL PİYASALAR FED HAFTASINA NEGATİF BAŞLADI

Küresel piyasalar, dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin artan endişelerle yeni haftaya negatif bir seyirle başlarken, yatırımcılar bu hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikası kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasının yanı sıra ABD, Avro Bölgesi ve Almanya’da büyüme başta olmak üzere yoğun veri takvimine odaklandı.

Dünya genelinde açıklanan makroekonomik veriler, ekonomilerde durgunluk emarelerinin belirginleşmeye başladığını gösterirken, söz konusu veri akışı sonrası Fed’in temmuz sonrasında izleyeceği para politikası adımlarına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları zorlaştırıyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in bu hafta yüzde 80 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışıyla yetineceği tahmin edilirken, eylül toplantısında bankanın yüzde 51 ihtimalle 50 baz puan ve yüzde 40 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışı yapılacağı öngörülüyor.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:

► 10.00 Türkiye, temmuz ayı kapasite kullanım oranı, reel kesim güven endeksi


► 11.00 Almanya, temmuz ayı Ifo endeksleri

► 15.30 ABD, haziran ayı Chicago Fed ulusal aktivite endeksi

► 17.30 ABD, temmuz ayı Dallas Fed imalat sanayi endeksi

Gözler Fed faiz kararında

FED toplantısı ne zaman faiz kararı saat kaçta açıklanacak?

FED Temmuz ayı toplantısı 26-27 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. FED faiz kararının 27 Temmuz TSİ ile saat 21:00’de açıklaması bekleniyor


FED’in Temmuz ayı toplantısında 0,75 baz puanlık bir faiz arttırımına gitmesini bekleyenlerin oranı % 65 olarak gerçekleşirken % 33’lük kesim ise FED’in Temmuz ayında 0,50 baz puanlık bir artışa gideceği yönünde oldu.

Emekli zam farkı ödemesi ne zaman yapılacak? || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.