Nebati: Enflasyonu kontrol altına aldık, gıdada çok iyi durumdayız

Bakan Nebati, seçime hissedilebilir derecede düşük bir enflasyonla gideceklerini belirtti: “Cumhurbaşkanı’na söz verdim. Enflasyon Aralık ayından itibaren düşüşe girecek, şu an kontrol altına aldık. Gıdada çok iyi durumdayız.”

nebati

Diyarbakır’da düzenlenen iş insanlarıyla buluşma toplantısına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün akşam saatlerinde AKP Diyarbakır il teşkilatına da ziyarette bulundu.

Nebati, Cumhurbaşkanına söz verdiğini, bu nedenle yüksek enflasyonun aralık ayından itibaren düşüşe geçeceğini ve şu anda da kontrol altına alındığını söyledi.


Nebati, seçime de hissedilebilir derecede düşük bir enflasyonla gideceklerini belirtti.

CUMHURBAŞKANINA SÖZ VERDİM

Mayıs ayında aylık bazda toparlanma yaşadıklarını kaydeden Nebati, bazı kuraklıklardan kaynaklı üretim sıkıntıları yaşandığını belirterek gıdada çok iyi durumda olduklarını, verimin yüksek olduğunu ifade etti.

Nebati, şöyle devam etti:

Bazı noktalarda kuraklık var. Ama gıdada çok çok iyi durumdayız.

Dünyada emtia fiyatları, buğdayından, demirine, ham maddeye kadar sakinledi. Sakinlemenin de ötesinde düşmeye başladı. Enflasyonu da kontrol altına aldık.

Size de Cumhurbaşkanımıza da söz verdim, aralık ayından itibaren enflasyonun düşüşünü yaşayarak göreceğiz ve seçime böyle gideceğiz.

ENFLASYONU ÇALIŞANLARA HİSSETTİRMEYECEK BİR SİSTEM VAR

Enflasyonu çalışanlara hissettirmeyecek bir sistem var. Yılbaşında emekliye enflasyon farkıyla birlikte yüzde 31 emeklilere artış yapıldı. Haziranın 6 aylık enflasyon farkı direkt çalışanların, emeklilerin cebine aktarılacak. Yüzde 40’lık bir artış demektir. 6 ayda bir enflasyon farkını veriyoruz. Bu Türkiye Cumhuriyetinde AK Parti hükümetleriyle ortaya konuldu.


Enflasyonun karşısında bugüne kadar ezilmedik, bundan sonra da ezilmeyeceğiz. Enflasyon karşısında ezilmediğimizin kanıtı, toplam enflasyonun üzerinde son 20 yılda reel olarak katlamalı artışlar gerçekleştirmişiz.

Yeni Varlık Barışı düzenlemesi: Artık vergi mükellefi olmayanlar da faydalanacak


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.