Sepet Token Nedir? Sepet Token Nasıl Alınır?

Sepet token almak, bir kripto para sepeti yatırımı yapmanın en kolay ve ucuz yoludur. Kripto para yatırımcıları, sepet token ya da sepet coin satın alarak birden fazla kripto para birimine tek bir token üzerinden yatırım yapabilir. Peki sepet token nedir? Gelin, tüm detaylarıyla bakalım.

Sepet Token

Sepet token nedir?

Sepet token ya da sepet coin, belirli kripto para birimlerinden oluşan kripto para sepetlerini temsil eden bir token türüdür. Sepet tokenlar, diğer herhangi bir token gibi üretilir ve alınıp satılır. Ancak bunlar, birden fazla kripto parayı içerir.

Bir kripto para sepeti oluşturmak yerine tüm sermayenizi tek bir coine ya da tokena yatırırsanız, ani bir fiyat düşüşünde telafisi güç kayıplara uğrayabilirsiniz. Bu nedenle birçok yatırımcı, sermayesini tek bir kripto para birimine bağlamamayı tercih eder. Birden fazla kripto para biriminden oluşan portföyler yaratarak yatırımcılar, olası zararlarını minimize ederler. Ancak kripto para sepeti oluşturmak ve yönetmek zordur.

Kripto para sepeti oluştururken seçeceğiniz kripto paraları iyice araştırmanız gerekir ve bu, belirli bir finansal deneyim ister. Kripto para sepetini oluşturduktan sonra da sepetinizin içerdiği kripto para birimlerini anbean takip etmeniz, gerekirse alıp satarak sepetinizi dengede tutmanız gereklidir. Bu ise hem yoğun bir mesai ister hem de işlem ücretlerinden dolayı maliyetlidir.

Bir sepet token almak, bu zorlukları aşmanın en güvenli ve kolay yoludur. Sepet token, tek bir tokendır. Bu nedenle bir sepet token almak ve satmak, birden fazla tokenı alıp satmaktan daha az maliyetlidir. Ayrıca sepet token almak, bir kripto para sepetindeki tüm varlıkları sürekli takip etme gerekliliğini ortadan kaldırır. Sepet tokenların içeriği genelde kripto para uzmanları tarafından belirlendiği için yoğun bir ön araştırma yapmak da gerekmez. Bir sepet token, en basit tanımıyla, bir kripto para sepetinin tokenlaştırılmış halidir ve kripto para yatırımcılığını çok daha kolay hale getirir.

Bitlo’da Sepet Token’lar

Şikayetvar’dan aldığı müşteri memnuniyeti ödülü ile dikkat çeken Bitlo, Türkiye’nin köklü kripto para borsalarından biri. Kullanıcılarının işlemlerinden kârlı çıkmasını amaçlayan Bitlo, Türk yatırımcısına sepet tokenlar sunuyor. Bitlo’nun çıkardığı Token 10 (TKN10), Token 25 (TKN25), Token DeFi (TDEFI), Token Metaverse (TMETA), Token Play (TPLAY), Token NFT (TNFT) Sepet Token‘larının içeriği kripto para uzmanları tarafından belirlendi. Avalanche (AVAX) blok zincirinde çalışan Bitlo Sepet Token’larının içerdiği coinlerin ağırlıkları ise fiyat dalgalanmalarına göre güncelleniyor. Yatırımcılar, Bitlo Sepet Token’larının içeriklerini ve ağırlıklarını şeffaf şekilde görüntüleyebiliyor.

Token 10 (TKN10) ve Token 25 (TKN25)

Token 10 (TKN10) sepet tokenı, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) dahil olmak üzere önde gelen 10 kripto para biriminden oluşuyor. Token 25 (TKN25) ise TKN10’dan farklı olarak 25 farklı kripto para içeriyor.

Token DeFi (TDEFI)

DeFi tokenlar, son dönemde kripto yatırımcılarının en çok ilgi duyduğu kripto paralar arasında yer alıyor. Token DeFi (TDEFI) sepet tokenı sayesinde kripto yatırımcıları, kolayca DeFi token sepetine sahip olabiliyor.

Token Metaverse (TMETA)

Metaverse tokenları, en popüler kripto paralar arasında yer alıyor. Bitlo’nun Token Metaverse (TMETA) sepet tokenı ile kolayca ve güvenle metaverse sepeti yatırımı yapabilirsiniz.

Token Play (TPLAY)

Blok zincir tabanlı oyunlar günden güne daha popüler oluyor. Play-to-earn ya da NFT oyunları olarak da bilinen bu oyunların kripto paralarından oluşan bir kripto para sepetine yatırım yapmak çok kârlı olabilir. Token Play (TPLAY) satın alarak oyun tokenları sepeti oluşturabilir ve yatırım yapabilirsiniz.

Token NFT (TNFT)

NFT, kripto para dünyasının en çok konuşulan alanlarından. NFT tokenları en popüler kripto paralar arasında yer alıyor. Token NFT (TNFT) satın alarak NFT tokenlarından oluşan bir kripto para sepetine kolayca yatırım yapmış olursunuz.

Sepet token nasıl alınır?

“Sepet token nasıl alınır?” sorusunun cevabı çok basit: Sepet token, diğer tüm kripto paralar gibi güvenilir kripto para borsaları üzerinden alınıp satılabilir. Bitlo üzerinden Türk lirasıyla TKN10, TKN25, TMETA, TDEFI, TPLAY, TNFT Sepet Token’larını satın alabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.