HBO Max Türkiye’de yayın hayatına başlayacak mı?

RTÜK’ten yayın lisansı alan HBO Max, heyecan yaratan bu gelişmenin ardından bugün Türkiye’de yayına başlayacağı haberlerine ilişkin açıklamada bulundu. Warner Bros. Discovery’nin Türkiye iletişim ajansı, HBO Max’in Türkiye’de yayına başlamayacağını belirtti.

hbo max türkiye

HBO Max Türkiye’de yayın hayatına başlayacak mı?

Güncelleme: 3 Ekim 2022


Geçtiğimiz aylarda ise ortaya atılan bir iddiaya göre HBO Max, ülkemizde tamamen çekilmişti. Ancak geçtiğimiz gün RTÜK, HBO Max’e onay vermiş, RTÜK Başkanı’ndan da platformun yayına başlayacağına dair açıklama gelmişti. Bu haberler her ne kadar herkesi sevindirse de bugün HBO Max’ten Türkiye’de hizmete başlayacağı haberlerini yalanlayan bir açıklama geldi.

HBO Max tarafından yapılan açıklama:

Webtekno’nun haberine göre HBO tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Basında çıkan son haberlerin aksine, Warner Bros. Discovery olarak HBO Max’i Türkiye’de yayına almak gibi bir planımız yoktur. Daha önce de belirtildiği gibi, Warner Bros. Discovery, 2023 yılında HBO Max ve Discovery Plus servislerini birleştirme kararı aldı. Warner Bros. Discovery’nin sunacağı bu yeni hizmet, 2024’ten itibaren Avrupa’da kullanıma sunulacak ve ilk olarak HBO Max’in hali hazırda mevcut olduğu pazarlarda yayına başlayacaktır.”

Peki neden böyle bir yanlış anlaşılma yaşandı?

Warner Bros. Discovery’nin Türkiye iletişim ajansı ile iletişime geçtik ve konu hakkında bilgi edindik. Buna göre HBO Max, RTÜK’e lisans başvurusunu çok önceden yapmış, onay alınana kadarsa Türkiye’ye giriş planlarını iptal etmişti. Fakat Türkiye’ye gelmeme kararı alındığında lisans süreci tamamlanmadığından RTÜK onayı, firma Türkiye planlarını iptal ettikten çok sonra gelmiş oldu.


HBO Max artık Türkiye’de yayınlara başlamak üzere bir RTÜK lisansına sahip. Dolayısı ile Türkiye’ye gelmesi için önünde yasal herhangi bir engel bulunmuyor. Bununla birlikte firma, mevcut planları çerçevesinde Türkiye’de yayına başlamayı düşünmüyor.

HBO Max, Türkiye’de yayın yapmak için gerekli izinleri aldı

egirişim.com‘un yaptığı habere göre HBO Max, RTÜK lisansını aldı ve Türkiye içerisinde faaliyetlerine başlamaya hazırlanıyor. Haberin detaylarında HBO Max‘ın geçtiğimiz günlerde RTÜK’e lisans başvurusu yaptığı ve bu başvurunun kabul edildiği belirtiliyor.

HBO Max, AT&T’nin sahibi olduğu WarnerMedia tarafından hizmete sununlan abonelik tabanlı bir yayın platformu olarak öne çıkıyor. Platform bünyesinde Game of Thrones başta olmak üzere birçok yapımı barındırıyor. Aynı zamanda platforma özel birçok içerik de yine HBO Max’de bulunuyor.

Bu içerikleri arasında en çok öne çıkanı ise Game of Thrones’un prequel serisi House of Dragons oldu. George R. R. Martin‘in Ateş ve Kan kitabına dayanan dizi, Ejderhaların Dansı adı verilen iç savaşa giden süreci ve bu iç savaşı ele alıyor.

HBO Max‘ın Türkiye’de resmi olarak yayın hayatına ne zaman gireceği ise henüz netlik kazanmış değil. Ancak yayın platformu, RTÜK’ten 10 yıllık lisans alması ile birlikte tüm yasal prosedürleri tamamlamış gibi görünüyor. Bu gelişmenin ardından HBO Max’ın kısa süre içerisinde Türkiye’deki yayın hayatına başlamasını bekliyoruz.


HBO Max, Türkiye içerisinde oldukça fazla izleyicisi bulunan Game of Thrones ve House of Dragons gibi diziler sayesinde kısa sürede birçok kullanıcıya ulaşmayı planlıyor.

Disney Plus toplam abone sayısında ilk kez Netflix’i geride bıraktı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.