Kılıçdaroğlu: Kim görevini yapmıyorsa ona da güle güle diyeceğiz!

Şanlıurfa ve Adıyaman’da yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklamada bulunan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ile birlikte afet bölgesine gitti. CHP lideri burada açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu

Şanlıurfa ve Adıyaman’da dün akşamdan itibaren etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bazı dereler taştı, araçlar suyun içinde kaldı.

Gün boyu arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Şanlıurfa ve Adıyaman’da 10’dan fazla kişi hayatını kaybetti.


Kayıpların da olduğu bölgede arama çalışmaları devam ederken Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan açıklama geldi.

BÖLGEYE GİTTİLER

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Adıyaman ve Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketi nedeniyle Sayın Meral Akşener ve Sayın Ahmet Davutoğlu ile birlikte afet bölgesine geçiyoruz. Halkımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için, Büyükşehir Belediyeleri ile koordinasyon içinde hareket edeceğiz.”

Kılıçdaroğlu: Bu nasıl bir yönetim anlayışı

Bu açıklamada kısa süre sonra üç lider afet bölgesine geçti. Burada açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı;


• Şanlıurfa’da kimse kendini yalnız hissetmesin. Biz buraya sadece Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak gelmedik, biz buraya aynı zamanda mayıs ayında kurulacak olan hükümetin temsilcileri olarak da geldik.

• Pek çok sorun var biliyoruz. Ağır faturaları sade vatandaş ödüyor onu da biliyoruz. İnsanlar hayatını kaybetti onu da biliyoruz. Aynı zamanda şikayetleri de dinliyoruz.

• Eğer bir ülke iyi yönetilirse afetlere karşı dirençli kentler oluşur. Eğer siz bunları sağlayamıyorsanız bu ülkeyi neden yönetiyorsunuz.

• Şurada az önce gördük alt geçit yapmışlar. Buradaki suyu boşaltmak için bir pompayı getirmek saatler sürer mi? Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır.

• Hiç kimse kendisini ümitsiz hissetmesin. Bu sorunların hepsini çözeceğiz. Zihniyeti tamamen değiştirerek yeni bir anlayışla bu sorunların hepsini çözeceğiz.


• Kim görevini yapıyorsa başımızın üstünde yeri var ama kim görevini yapmıyorsa ona da güle güle diyeceğiz.

Şanlıurfa’daki selde can kaybının yaşandığı Abide Kavşağı alt geçidi 3 ay önce açılmış!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.