Togg SUV (T10X) ön sipariş ve fiyatı belli oldu

Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazının satış fiyatını, model ismini ve teknik özelliklerini açıkladı. Togg, SUV T10X adını verdiği, kullanıcıyı merkeze koyan, akıllı yaşam çözümleriyle sürekli internetin içinde olan, uzaktan güncellenebilen akıllı cihazını, iki farklı donanım seviyesi ve iki batarya seçeneğiyle ön siparişe sunuyor.

Togg SUV (T10X)

Togg SUV (T10X) ön sipariş ve fiyatı belli oldu

16-27 Mart tarihleri arasında Trumore dijital platformu ve Togg web sitesi togg.com.tr üzerinden ön siparişleri alınacak olan Togg T10X, 953 bin TL’den başlayan fiyat etiketine sahip olacak.


Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak amacıyla kurulan Togg, 2022 yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda seri üretim bandından indirdiği T10X’i kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Planları doğrultusunda emin adımlarla ilerleyen Togg, Mart sonundan itibaren kullanıcılarla buluşacak ilk akıllı cihazının fiyatını, model ismini, teknik ve donanım özelliklerini açıkladı.

fiyat

Togg, ‘doğuştan elektrikli’, ‘doğuştan sürdürülebilir’, ‘doğuştan dijital’ ve ‘doğuştan yeşil’ kavramlarının altını çizdiği ilk akıllı cihazı C-SUV’u, ‘T10X’ adıyla kullanıcılarla buluşturacak. Model adındaki T’nin Türkiye’yi ve Togg’u, 10’un cihazın üzerine inşa edildiği C segmenti platformunu, X’in ise SUV gövde tipini ifade ettiği T10X, iki farklı donanım ve iki batarya seçeneğiyle kullanıcılara sunulacak.


Yeni Togg modellerinin isimleri paylaşıldı!

togg sipariş

Togg, bugün sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı bir paylaşımda yeni modeli olan T10X’in hangi düşünceyle isimlendirildiğini açıkladı. Bununla birlikte gelecek dönemde tanıtılması beklenen yeni Tog modellerinin de isimleri ortaya çıktı. Fakat bu isimleri paylaşmadan önce ilk olarak üretim takvimine ve gelecek araçlara bakalım.

Togg üretim takvimi

Model Araç tipi Tanıtım tarihi Türkiye çıkış tarihi Avrupa çıkış tarihi Motor
Togg SUV (T10X) C-segment SUV 27 Aralık 2019 16 Mart 2023 2024 3. çeyrek Elektrikli
Togg Sedan C-segment Sedan 27 Aralık 2019 2025 1-2. çeyrek Elektrikli
Togg XCoupe C-segment XCoupe 29 Ekim 2022 2026 sonrası Elektrikli
Togg Kompakt SUV B-segment SUV Bekleniyor 2030’a kadar Elektrikli
Togg MPV Bekleniyor 2030’a kadar Elektrikli

Yukarıdaki tabloda görebileceğiniz gibi T10X dahil toplamda 5 modelin önümüzdeki dönemde üretim hattına alınması ve önce Türkiye’de sonra da Avrupa başta olmak üzere global pazarda satılması bekleniyor.


Togg tarafından aşağıdaki görselin paylaşımına göre T10X isminin T harfinin Türkiye ve Togg’dan geldiği, 10’un C segmentini temsil ettiği ve X’in SUV’a karşılık geldiği söyleniyor. Ayrıca B segment ve diğer kasa tipleri için de bilgiler mevcut.

t10x ismi
T10X ismi ne anlama geliyor?

Yeni Togg model isimleri şu şekilde olacak:

  • Togg SUV: T10X
  • Togg Sedan: T10S
  • Togg Coupe: T8CX
  • Togg Kompakt SUV: T8X
  • Togg MPV: T8V veya T10V

Tesla Model Y, Avrupa’nın en çok satan otomobili oldu!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.