Sigaraya büyük zam geliyor: Fiyatlar 5-10 TL arası artabilir!

Sigaraya büyük zam yolda! Bu ayın 3’ünde içkiye yüzde 10-12 oranında zam yapılacağını açıklanmasının ardından, sigaraya da paket başına 5 ile 10 TL arasında zam yapılacağı belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl sigara fiyatları yaklaşık 4 lira zam gelmiş bir süre sonra 1 lira indirim uygulanmıştı.

Sigaraya zam

Sigaraya büyük zam geliyor: Fiyatlar 5-10 TL arası artabilir!

1 Nisan şaka gibi zam haberiyle güne merhaba dedi. İktidarın asgari ücrete ve emekliye yapmayı planladığı ek zamlar daha verilmeden mum gibi eriyip yok olacak.


Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, Twitter hesabından içkiye yüzde 10-12 arasında zam geleceğini duyurmuştu. Bu zam haberiyle şok yaşayanlar, sigaraya yapılacak zam haberiyle ikinci şoku yaşadı.

En ucuz sigara paketinin yeni zam ile birlikte 38 TL olacağı belirtiliyor

Geçtiğimiz yıl sigaranın paketine yaklaşık 4 lira zam yapılmıştı. Bir kaç gün sonra sigara firmaları paket başı 1 lira indirim uygulanmıştı. Böylece sigara fiyat listesi hem zam hem indirimi bir kaç gün içinde yaşamıştı.


Önümüzdeki günlerde bazı sigara markalarına paket başı 5 TL ile 10 TL arasında zam yapılacağı ifade ediliyor.

“Bizi yolacak kaz gibi görüyorlar”

Sigaraya gelecek zamma tepki gösteren bir vatandaş “Sigara almayalı yıllar oldu. Sigara yerine evdeyken nargile, dışardaysam tütün sarıp içiyorum. 1 kilo tütüne 200 TL veriyorum. 6 paket makarona da 300 TL ödüyorum. 500 TL’ye 6 karton sigara yapıyorum. Bana 1 paket sigara 10 TL’den ucuza geliyor. Normalde de olması gereken fiyat bu. Ama hükümet bizi yolacak kaz gibi gördüğünden en ucuz sigaranın paketini 38 TL’ye satmaya hazırlanıyor” diyerek isyan etti.

“Alkolü evde üretiyorum. Sigarayı da evde sarıyorum”


Bir başka vatandaş ise “Alkolü evde üretiyorum. Sigarayı da evde sarıyorum. Balkonumda çiçek yetiştirmeyi de bıraktım. Şimdi patates ekiyorum. Bu hükümet bizi kimyager de yaptı çiftçi de. Ama bunların hesabını sandıkta tek oyumla soracağım. Ben Saray istemiyorum ama evimde de çocuğuma ayda bir kere de olsa pirzola yedirmek istiyorum. Sadece evladım yesin. Ben onu izlerken doyarım” diye konuştu.

Astroloji: Nisan 2023 aylık burç yorumları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.