Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesinin ardından Borsa’daki yükseliş yüzde 5,5’e ulaştı!

Muharrem İnce’nin adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından borsadaki yükseliş yüzde 5,5’e ulaştı.

muharrem ince borsa

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çekildiğini açıklamasının ardından borsa yükselişe geçti. İnce’nin açıklaması sonrası borsadaki yükseliş yüzde 5,5’e ulaştı.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisinin genel merkezinde sabah saatlerinde kurmaylarıyla yaptığı toplantının ardından partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamayla adaylıktan çekildiğini açıkladı.


Borsa saat 14 itibariyle yükselişe geçti

Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıklamasının ardından borsa da hareketlendi. İnce’nin konuşmasından önce saat 14’te 4630 puan seviyesinde olan Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, 4750 puan sınırına kadar yükseldi.

YÜZDE 5,5’E YÜKSELDİ

BIST 100’deki günlük yükseliş yüzde 5,5’i, bankacılık endeksindeki günlük yükseliş ise yüzde 9’u buldu.

“ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM”

Atılan iftiralara, ‘saraydan para aldı, görevini yapıyor çekilemez’ diyenlere, bu alçaklığı yapanlara sesleniyorum. Benim bu kumpaslardan, montajlardan, sahte dekontlardan korktuğum yok. 45 gündür direniyorum. Adaylıktan çekiliyorum. Bunu memleketim için yapıyorum. Türkiye’ye üçüncü bir seçenek önerdim. Ne cumhur ne millet tek yol memleket dedim. Atatürk’ün yolundan dedim. Bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın.”

Yalçın Karatepe: Kılıçdaroğlu’nun zaferi satın alınıyor gibi

Borsada bankacılık rallisi

Borsa İstanbul bankacılık endeksinin öncülüğünde yüzde 6 prim yaptı.

Türkiye’de seçimlere sayılı günler kalırken, Borsa tarafında bankacılık öncülüğündeki ralli dikkat çekti.


BIST 100 endeksi yüzde 6 primle 4 bin 750 puanın üzerini test etti. Borsada alımlar Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesinin ardından hızlandı.

Açıklamanın ardından bankacılık endeksinde yüzde 9’u aşan prim kaydedildi.

Halkbank hisseleri yüzde 10 artışla tavan oldu. İş Bankası hisselerinde günlük prim yüzde 10’a yaklaştı.

Sınai endeks tarafında ise günlük yükseliş yüzde 5’e yaklaştı.

Halkbank ve İş Bankası ile birlikte Koç Holding, Yapı Kredi, Akbank, Garanti BBVA ve Doğan Holding’te de yoğun alımlar dikkat çekti.



Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagramGoogle News

Muharrem İnce: Adaylıktan çekiliyorum


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.