Akaryakıt zammı: Benzin fiyatı Dolar’ı geçti!

Benzin litre fiyatı bugünden itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 11 kuruş zamlandı. Benzin fiyatı son zamla 26 lirayı aştı.

benzin motorin

Dolar/TL ve uluslararası akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş pompaya zam olarak yansıdı. Benzinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 11 kuruş zam geldi. Böylece benzin fiyatı 1 yılın ardından ilk kez 26 lirayı aştı.

Zammın ardından benzinin litre fiyatı İstanbul Avrupa yakasında 26,19 lira, Ankara’da 26,64 lira, İzmir’de 26,68 lira, Adana’da 27,06 lira, Bursa’da 26,67 lira, Diyarbakır’da ise ortalama 27,31 liraya yükseldi.


Motorin fiyatlarında bugün herhangi bir değişiklik olmadı.

Dolar/TL tarihi zirveye yakın seyrediyor

Merkez Bankası (TCMB) kademeli faiz artışları devam edecek mesajı verirken dolar/TL 26’nın üzerinde hareket ediyor.

Merkez Bankası (TCMB) kademeli güçlendirecek parasal sıkılaştırmanın enflasyonda belirgin iyileşme sağlanana kadar devam edeceği mesajı verirken dolar/TL 26’nın üzerinde rekora yakın seviyelerde hareket ediyor.

Kur korumalı mevduat dönüşlerinin yoğun şekilde devam etmesiyle birlikte döviz likidite ihtiyacının karşılanması için dün kamu bankaları üzerinden 1 milyar dolar tutarında döviz satış yapıldı.

Kamu kontrollü piyasa düzenine ilişkin regülasyonların hâlâ devrede olmasına karşın bankacılar ve yetkililer TCMB’nin haziran ayının üçüncü haftası itibarıyla rezervlerini döviz politikasında kullanmayı “tamamen bıraktığına” dikkat çekiyorlar. Süreç TCMB rezervlerini belirgin artırırken TL büyük bölümü seçim sonrası olmak üzere bu yıl yüzde 28’in üzerinde değer kaybı yaşadı.


Petrol piyasasında arz kesintisi gündemi

Petrol, yatırımcıların OPEC+ temel taşları Suudi Arabistan ve Rusya’nın arzı kısarak fiyatları yükseltmeye yönelik son hamlesini değerlendirmesiyle yükseldi.

Pazartesi günü önce Suudi Arabistan’ın, ardından da Rusya’nın gönüllü petrol arzı kesinti hamlelerinin ardından petrol fiyatları salı günü yükselişe geçti.

Açıklamalara rağmen pazartesi gününü 1 yüzde kapatan Brent petrol fiyatı salı sabahı yüzde 0,6 yükselişle kayıplarının bir kısmını telafi ederek 74,65 dolara çıktı. Petrol fiyatları bu yıl, OPEC+’ın kesinti hamlelerine rağmen ABD, Avrupa ve Çin’de olumsuz makroekonomik görünümün etkisiyle yaklaşık yüzde 11 düşmüştü.

ING Groep Emtia Stratejisti Warren Patterson “Suudi Arabistan’ın gönüllü petrol arzı kesintisine devam etmesi şaşırtıcı değil. Temel dinamikler fiyatların yönünü belirlemede etkili değil. Piyasaların odaklandığı konu belirsiz makro görünüm” yorumunu yaptı.

Talebi olumsuz etkileyen makro ekonomik koşullara karşın OPEC+’ın hamleleri, ABD’nin stratejik petrol rezervini güçlendirmek için alım yapması ve Asya’da daha yüksek enerji tüketimi beklentileriyle fiyatların artmasını tahmin eden kurumlar da mevcut.

Bank of America Stratejisti Matty Zhao’ya göre Brent yılın ikinci yarısında yaklaşık 80 dolar ortalama fiyatla seyredecek.


|| Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagramGoogle Haberler 

Sigara ve alkollü içkiye peş peşe zam: Litresi 1200 TL oldu!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.