İmplant Fiyatları Üzerinde Etkili Olan Faktörler Nelerdir?

Dental implant fiyatları, sanılanın aksine farklı birçok unsura bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Çeşitli faktörlerle beraber hastadan hastaya değişebilecek karmaşık bir fiyatlandırmadan söz edebiliriz. Fiyata etki eden unsurları düşündüğümüz zaman, bu durumun oldukça normal olduğunu da söylemek mümkün. Peki fiyat üzerinde etkili olan bu unsurlar neler? Fiyatlandırma yapılırken hastalar neler ile karşı karşıya kalacaklar? Fiyatlar üzerinde etkili olan unsurları değerlendirelim.

İmplant Fiyatları

İmplant Fiyatları Üzerinde Etkili Olan Unsurlar

Konuyu biraz daha detaylandırmak adına, fiyata etki eden unsurları tek bir başlık altında değil de alt başlıklar altında ele alacağız. Önem sırasına göre ilerleyelim.

Seçilen İmplant Materyalleri

İmplantlarda kullanılan materyal titanyum malzemedir. Tüm implantlar için titanyum ortak malzeme olsa da kalite konusunda tercih edilen ürüne göre değişiklik olabiliyor. Haliyle tüm firmalar tarafından üretilen implantların aynı kalitede ve aynı fiyatlarda olduğunu söylemek mümkün değil. Fiyat üzerindeki en önemli etkenlerden birisi de bu materyal kalite farkları olduğunu söylemek lazım.

Hastanın İmplant İhtiyacı

Fiyatlara doğrudan etki eden ikinci kısım ise hastanın durumu olacaktır. Kaç adet implant kullanılacağı, buna göre nasıl bir tedavi uygulanacağı gibi noktalar, yine fiyat üzerinde doğrudan etkin olan unsurlardır.

Çene Kemiğinin Durumu ve Cerrahi İşlem Gereklilikleri

İmplantın yerleştirilme aşamasında yapılacak işlemlerde doğrudan fiyat üzerinde etkili olan unsurlar arasında gösterilebilir. Hastanın çene kemiğinin duruma göre kemik greftleri uygulamaları gibi işlemler gerekebilir. Ek olarak yapılacak cerrahi işlemler, implant fiyatlarında etkili olan unsurlar arasında ilk 5 arasında yer alır. Tedavinin karmaşıklaşması ve işlem adımlarının artması, fiyatı yukarı çekecektir. Bu nedenle doğru bir fiyatlandırma için hastanın durumu detaylı olarak ele alınmalı ve yapılacak işlemler önceden belirlenmelidir.

Doktor Tecrübesi ve Klinik Farkları

İşlemi yapacak olan doktorun tecrübesi, yetkinliği ve işlemin yapılacağı kliniğin fiyatlandırma politikası da yine implant fiyatları üzerinde belirleyici bir unsur olacaktır. Tecrübesi yüksek olan cerrahlar tarafından yapılan uygulamalar, daha başarılı sonuçlar ortaya çıkarabileceği gibi, genellikle daha yüksek maliyetlere neden olacaktır. Burada implant tedavisinin uygulanacağı kliniğin ya da sağlık merkezinin fiyatlandırma politikasının da doğrudan etken olduğunu unutmamak gerekir.

Türk Diş Hekimleri Birliği Tarafından Belirlenen Fiyatlar

İmplant tedavisi fiyatları üzerinde etkili olan son unsuru da Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından açıklanan fiyat listesi olarak gösterebiliriz. Belli dönemlerde Türk Diş Hekimleri Birliği, implant tedavisi için taban fiyat açıklamaları yapar ve fiyatlarda bir aralıkların belirlenmesini sağlar.

Tüm bu unsurlar tedavinizin maliyetinin ne kadar olacağının belirlenmesinde etkin rol oynayacaktır. Detaylı ve doğru bir fiyatlandırma almak için ise mutlaka uzman hekimlerce muayene edilmelisiniz. Buna göre tedavi yol haritanızın belirlenmesi gerekir.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.