Kripto Nasıl Alınır ve Blockchain’den Nasıl Para Çekilir?

Kripto varlıklarının satın alınması bugün en iyi finansal yatırım seçenekleri arasındadır. Piyasanın yüksek değişkenliği dolayısıyla hem kısa hem de uzun sürede büyük miktarlarda gelir kazanılabilmektedir. Her kripto para borsası canlı fiyat takibi sunsa da, önce takip ettiğiniz fiyatların hareketlerinin nedenini anlamalı, doğru kararları verecek bilinçte olmalısınız.

Kripto Nasıl Alınır

Tabii ki, kripto para alım satımı zor bir süreç değildir. Kripto sahibi olmanın birkaç yoluna hemen göz atalım:

  • Ücretsiz kripto dağıtımlarına, airdrop’lara, katılabilirsiniz;
  • bir kripto borsasından alım satım gerçekleştirebilirsiniz;
  • bir broker ile bağlantı kurabilirsiniz.

Kripto almanın en kolay yollarından biriyse her zaman Coinbase, Binance veya WhiteBIT gibi merkeziyetçi borsalara (CEX) yönelmektir. Bazı deneyimli tüccarların tercih ettiği DEX veya P2P borsaları da bulunsa da, merkeziyetçi borsalar her zaman en güvenli seçenektir.

Kripto Para Hacim Düşerse Ne Olur, Nasıl Etkilenir?

Kripto para piyasası doğası gereği boğa ve ayı sezonları arasında döngüler yaşamaktadır. Boğa döneminde yükseliş eğilimindeyken ayı döneminde bir “kış uykusu” sürecine girer ve düşüş yaşar.

Belli bir yetki tarafından da düzenlenmediği için tüccarlar ayı döneminde toplu çıkış yapabilirler, bu da kripto paraların hacmini genel olarak düşürür. Fakat bu düşüş aslında alım fırsatı olarak değerlendirilmelidir.

Kripto para piyasası sürekli yükseliş hâlindeyken, yani boğa sezonundayken, kripto para satın al veya elde tutma gibi hamleler her zaman mantıklı olmayabilir. Unutmayın, kripto para piyasası döngülerle var olduğundan dolayı eninde sonunda düşüş, veya diğer bir deyişle düzeltmeye de girecektir.

Yani aslında aslında boğa sezonunun gelişi insanların ayı sezonuna girildiği sırada satın alım fırsatını değerlendirip alım yapması, bu şekilde de talebin yükselmesiyle beraber arzın düşmesi, sonuç olarak da kripto piyasasının yeni zirvelere ulaşması demektir.

Aynı şekilde ayı sezonuna girilmesinin nedeni de bazı tüccarların duygularına bağlı olarak daha deneyimli tüccarların ise planları çerçevesinde kripto paralarını ellerinden çıkarmasına, talebin düşerken arzın artmasına dayanır. Eğer zamanında satabildiyseniz, harika, fakat geç kaldıysanız, kripto para sat veya elden çıkarma işlemleri için zarara girmek yerine bir sonraki boğa sezonunu beklemek en mantıklı seçim olabilir.

Bu tarz bilgiler ve çok daha fazlası için ise Coinbase ve WhiteBIT gibi merkeziyetçi borsaların bloglarını gözden geçirebilir, sorularınız olduğunda uzman destek ekibinize istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.