Dünyanın en iyi 100 şehri listesi: Türkiye’den 3 kent girdi!

Dünyanın en iyi 100 şehri

Londra merkezli pazar araştırma şirketi Euromonitor Dünyanın en iyi 100 şehri listesini açıkladı. Sıralamada Türkiye’den de 3 şehir yer aldı.

Euromonitor International, 2023’ün ‘En İyi 100 Şehir Endeksi’ni açıkladı. Listede Türkiye’den de 3 il yer aldı.

Euromonitor, “Dünyanın en iyi 100 şehri” listesini oluşturmak için 6 temel kategoride 55 farklı ölçüt kullandı. Bunlar arasında ekonomik ve ticari performans, turizm performansı, altyapı, politika ve çekicilik, sağlık ve güvenlik ile sürdürülebilirlik yer alıyor.


İşte dünyanın en iyi 20 şehri:

  1. Paris, Fransa
  2. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri
  3. Madrid, İspanya
  4. Tokyo, Japonya
  5. Amsterdam, Hollanda
  6. Berlin, Almanya
  7. Roma, İtalya
  8. New York, ABD
  9. Barcelona, İspanya
  10. Londra, Birleşik Krallık
  11. Singapur, Singapore
  12. Münih, Almanya
  13. Milan, İtalya
  14. Seul, Güney Kore
  15. Dublin, İrlanda
  16. Osaka, Japonya
  17. Hong Kong
  18. Viyana, Avusturya
  19. Los Angeles, ABD
  20. Lizbon, Portekiz

Türkiye’den 3 kent ilk 100’de yer alıyor:

23- İstanbul, Türkiye

İstanbul listeye 23. sıradan girdi. Öte yandan İstanbul, 20.2 milyon uluslararası varışla dünyanın en popüler yabancı destinasyonu olarak tanımlandı.

57- Antalya, Türkiye


93- Muğla Türkiye

Uluslararası seyahat 2023’te güçlü bir toparlanma kaydediyor

Uluslararası seyahat, 2023 yılında seyahat sayısında %38’lik bir artışla güçlü bir toparlanma göstermeye devam etti ve yıl sonuna kadar 1,3 milyara ulaşması öngörülüyor.

2023’te sektörün toparlanması için önemli bir kilometre taşı, hükümet karantinasının kaldırılmasının ardından Çin’in uluslararası seyahatlerinin geri dönüşü oldu. Küresel turizm harcamalarının 2023 yılında 1,7 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.

İstanbul uluslararası seyahatte 1. sırada, Antalya ise 4. sırada yer alıyor.

istanbul uluslararası seyahat

İstanbul, 2023’te uluslararası varış sayısında bir önceki yıla göre %26 büyümeyle ilk sırada yer alırken, Londra (%17 artışla) ikinci sırada ve Dubai (%18 artışla) üçüncü sırada yer alıyor. Antalya ise 16,5 milyon turist ve yüzde 29 artışla 4. sırada yer aldı.


Hong Kong (%2495) ve Bangkok (%142), Kovid-19 salgını sonrasında yeniden açılan son ülkeler arasında yer aldığından uluslararası gelişlerde yıllık bazda en büyük büyümeyi gördü.

Dünyanın en kötü yemekleri seçildi: Listede bir Türk yemeği var!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.