Altın fiyatları büyük düşüşte: Yılın en kötü haftası!

Altın fiyatları

Altın fiyatları, Pazartesi günü tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasına rağmen haftanın son işlem gününde bu yılın en büyük haftalık düşüşüne doğru ilerliyor.

Altın fiyatları, Pazartesi günü tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, beklenenden daha sıcak gelen ABD enflasyon verilerinin Fed’in faiz oranlarını yüksek tutacağı yönündeki iddiaları güçlendirmesiyle bu yılın en büyük haftalık düşüşüne yöneldi. Spot altın, Perşembe gününü yüzde 2,1 düşüşle kapattıktan Cuma günü ons başına 2.336,91 dolardan işlem görüyor.

ABD’de açıklanan makroekonomik veriler güçlü sinyaller vermeye devam ederken, söz konusu veriler Fed yetkililerinin enflasyonun soğuduğuna dair daha fazla kanıt görmek istedikleri ve faiz indirimi konusunda aceleci davranılmaması gerektiğine yönelik sözle yönlendirmelerini destekledi.


Ülkede dün açıklanan verilere göre, öncü imalat sanayi, hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) beklentileri aşarak, ülkede ekonomik faaliyetin hızlandığına işaret etti. Ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 18 Mayıs ile biten haftada 215 binle beklentilerin altında kalırken, yeni konut satışları da nisanda aylık bazda yüzde 4,7 azalışla 634 bine düşerek piyasa tahminlerinin altında gerçekleşti.

Altın, merkez bankası alımları, Asya’daki güçlü talep ve Ukrayna ile Orta Doğu’daki çatışmalar nedeniyle bu yıl hâlâ yüzde 13 yükselişte.


UBS Group AG, faiz oranlarının düşeceği ve bunun altın destekli Borsa yatırım fonlarına girişleri artıracağı beklentileri üzerine yıl sonu altın görünümünü yüzde 4 artırarak ons başına 2.600 dolara yükseltti. Analistler Wayne Gordon ve Giovanni Staunovo, son gerilemelerin “nispeten kısa ömürlü” olması nedeniyle yatırımcıların düşüşlerde 2.300 dolar civarında alım yapmalarını tavsiye etti.

Sosyal medyadan vergi ihbarı dönemi: Yüzde 10 ihbar ikramiyesi


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.