Gazlı içecek ürünlerinde gizli tehlike: 6 tür plastik tespit edildi!

Gazlı içecek

Çevre İçin Harekete Geç Derneği, Coca-Cola ve Schweppes ürünlerinde plastik parçacıkları tespit edildiğini duyurdu.

Fransa merkezli Çevre İçin Harekete Geç (Agir pour l’environnement) Derneği, gazlı içecekler üzerinde yaptığı testler sonucu Coca-Cola ve Schweppes ürünlerinde mikro ve nanopartikül formunda 6 çeşit plastik tespit etti.

Çevre İçin Harekete Geç Derneği tarafından perşembe günü yayınladığı araştırmada, bir litrelik Coca-Cola ve 1,5 litrelik Schweppes şişelerinin defalarca kez açılarak içlerindeki plastik oranları tespit edilmeye çalışıldığı belirtildi.


Kızılötesi analiz metodu kullanılan gözlemlerde 5 mm’den küçük plastik parçacık, toplamda 6 farklı plastik polimer keşfedildi.

Coca-Cola özelinde yapılan incelemelerde yirmi kez kapağı açılan şişede litre başına 46 mikro partikül bulunurken Schweppes şişesinde ise litre başına 62 mikro partikül keşfedildi.

Dernek Müdürü Stéphen Kerckhove internet ortamında yayınlanan araştırmalar sonrasında yaptığı açıklamada, tüketicilerin konuyla ilgili potansiyel sağlık riskleri hakkında bilgilendirilmeyi hak ettiğini söyledi.

Dernek, şişenin kapağının aşınmasının şişe içinde mikroplastik oluşumuna yol açtığını düşünüyor.


Kaynak: gzt.com

Poşet çaylarda gizli tehlike: 13 bin mikroplastik parçacık tespit edildi


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.