Video: İstismara uğramış çocuklar. Bir çocuğun çığlığı

Editörün Notu: Haberler kötü diyerek haber izlemez duruma geldik. Gazetelerin 3’üncü sayfa haberlerine bakmadan magazin köşelerine geçiyoruz. Evet, burada mutlu şeylerden bahsetmiyoruz.

Hayatta her şey güllük gülistanlık değil. Çocuklar acı çekiyor. Biz de bu drama dikkat çekmek istiyoruz. Burada olayın ne kadar vahim olduğunun görülmesini istiyoruz. İndigo Dergisi yazarı Serpil Çavuşoğlu’nun kaleme aldığı metin, Seda Demirtaş’ın seslendirmesiyle herkesi istismara uğramış çocuklara sahip çıkmaya davet ediyor. Gelin bu görmezden gelmeye ortak olmayalım, onların sesi olalım. Çocukları istismardan koruyalım.


Çocuklara mahremiyet eğitimi nasıl verilir?



Serpil Çavuşoğlu
1973 İstanbul doğumluyum. Hayatın her alanında gönüllü olarak faaliyet göstermekteyim. Bağımlılık ile mücadele, kadın ve çocuk istismarına karşı destek, eğitime katkı amaçlı kütüphanaler kurulması, yardımlaşma derneklerinde faaliyetler, tüketicinin her tür hakkı (sağlık, hukuk...) üzerine destek çalışmaları, kültür sanat projelerine koçluk, danışmanlık, tutuklu çocukların topluma kazandırılması amaçlı eğitim organizasyonları, kan bağışı, organ bağışı, ilik bağışı üzerine organizasyonlarda koordinatörlük, özel eğitim öğretmeni olmam sebebiyle engelli çocuklarımızın ailelerine danışmanlık, okullarda çocuklarımızın yardımlaşma güdüsünü pekiştirme amaçlı seminerler ve sayamayacağım daha pek çok alanda, neredeyse hiç durmadan yıllardır gönüllü olarak faaliyet göstermekteyim.