Yılın Hipnoterapisti Paul Aurand ile Geçmiş Yaşamlarımız Üzerine

Masmavi gözlerinden huzur saçan bir adam Paul Aurond. Yılın hipnoterapisti seçilmesinin hiç önemi yokmuşcasına, en mütevazi haliyle elinden geldiğince ve ulaşabildiğince kişilere yardım etmek amacında olan güzel kalpli insan. Bilgilerini en net haliyle bizlerle paylaştı.

Ruhumuzun özü ile bağlantı kurduğumuz an; anne karnı, geçmiş yaşamlar, bilinmeyen zamanlar ve ruhsal yaşamdaki anılarımızı dönüştürebiliyoruz. Kişide bulunan bu anıları dönüştürdüğümüzde, kişi ruhsal gerçekliğini hatırlarken, dünyadaki yaşam amacını bulabiliyor.

Yılın Hipnoterapisti Paul Aurand ile Geçmiş Yaşamlarımız Üzerine

Röportaj: Paul Aurond

Paul merhaba, dünya çapında tanınmış ödüllü bir hipnoterapi uzmanı olarak, bu konu ile ilgili en geçerli bilgileri bizlerle paylaşacağınız için İndigo Dergisi olarak teşekkür ederiz. Hipnozun ne olduğunu bizlerle paylaşır mısınız? Hipnoz nedir? Hipnoterapi ne için kullanılır?


Bilgileri paylaşma sanşı verdiğiniz için ben teşekkür ederim. Sizlerle bu bilgileri paylaşacağım içinde oldukça sevinçliyim.
Hipnoz, bilinçaltının derinliklerine inerek ruhsal zihne erişimi sağlarken, bilincin alanlarını genişletir veya dönüştürür.

Kaç çeşit hipnoterapi yöntemi vardır?

Hipnoz’da iki farklı sistem vardır

Birincisi, analitik zihin adım adım geri giderken bilinçaltımızda bağlantı kurarak, anılarımız, inançlarımız, bedensel fonksiyonlarımız ve hayatta kalma stratejilerimiz ile bağlantı kurar.

Diğeri ise hipnoz ile bilinçin derinliklerine inerken, objektif bir gözlemci olmasına izin verdiğimiz ego ve zihinsel sınırların ötesine doğru hareket etmesidir.

Geleneksel hipnoterapi, bilincin derinliklerine inerek, kökleşmiş yanlış anlaşılmaları ya da kök korkularımızı bilinçaltında yaşatarak dönüştürür. Bu hipnopterapi çeşiti kötü alışkanlıklar, korkular, kaygı (anksiyete), fobiler, olumsuz davranışların dönüştürülmesinde oldukça etkili bir yöntemdir.

Ama bunun çok çok daha fazlası olan ruhsal (spiritüel) hipnoterapi, direk süper bilinç dediğimiz ya da benim tabirimle ruhun özü ile doğruca bağlantı kurulan özel olarak geliştirdiğim ve uzmanlaştığım teknik.

Ruhumuzun özü ile bağlantı kurduğumuz an; anne karnı, geçmiş yaşamlar, bilinmeyen zamanlar ve ruhsal yaşamdaki anılarımızı dönüştürebiliyoruz. Kişide bulunan bu anıları dönüştürdüğümüzde, kişi ruhsal gerçekliğini hatırlarken, dünyadaki yaşam amacını bulabiliyor.

Geçmiş yaşam terapisi

Peki geçmiş yaşam terapisi nedir? Biliyoruz ki birçok insanın zihninde bu konuda çok soru var. Geçmiş yaşam ya da reakarnasyon gerçek mi değil mi? Bunun hakkında ne söyleyebilirsiniz? Ayrıca kişi geçmiş yaşam terapisi almak isterse buna mutlaka inanmalı mı?

Özel bir klinikte hipnopterapist olarak günde 8-10 hastayla kronik ağrılar, migren, fibromiyalji, çeşitli alerjiler üzerinde çalışıyordum. İlk regresyon terapim ağrı yönetimi üzerine bir hasta ile çalışırken tesedüfen gerçekleşti.

Hipnoz seansı sırasında hasta otomatikman geçmiş yaşamından parçalar anlatmaya başladı. Bir köle olduğunu ve açlıktan ölmek üzere olan oğlu için bir parça ekmek çaldığı için dövülerek öldürüldüğünü anlattı. Dövülürken omzunun kırıldığını ve bir adamın omzunu tekmelediğini söyledi.

7 yıldır devam eden kronik omuz ağrısı bu seansımızdan sonra tamamen geçti. O günden sonra bende bir merak başladı. Bu kadın bunu bir senaryo gibi yazdı mı yoksa gerçekten geçmiş yaşamlarından bir parça mıydı?

Yıllardır süren kronik ağrı

Buradaki iki seçenek var; gerçek ya da değil. Ama onun yıllardır süren kronik ağrısının tamamen iyileşmesi gerçekti. Bunun gibi birçok deneyimle karşılasınca regresyon alanında uzmanlaştım.

Evet haklısın herkesin bu konuda birçok sorusu var. Birçok insan hatırladıklarım gerçek mi diye merak eder. Bende bu anıların gerçekliğini ölçmek için 3 yol var derim.

Birincisi: Eğer bu hikayeyi sen uydurduysan neden bu hikaye? Niçin öldürülmüş bir köle. Gerçekten bir kişi bunu mu hayal eder? Hiç sanmıyorum.

İkincisi: Duygusal hisleriniz nedir? Eğer sadece hayal ediyorsanız ağlayabilir misin, gülebilir misin, korkar mısın, mutlu ya da üzgün hisseder misin?

Regresyondaki anılarda herşeyi hisseder, ağlar, güler, üzülür, korkarsın. Eğer kendin sadece hayal ediyorsan his yoktur. Hayal et, birçok şeyi hayal edebilirsin ama bunların içinde duygu yoktur. Kişi korktuğu birşeyi hayal ederken fiziksel olarak kalkıp kaçmaz.

Ve üçüncüsü: Regresyonun sonucu ağrıların artık yok mu, korkuların ya da kötü alışkanlıkların, kalıplaşmış inançların. Benim amacım reakarnasyonu ve onun tarihsel araştırmalarını yapmak ya da kanıtlamak değil. Kişinin şifalanması ve kişisel gelişimine faydalı olmak. Kişiye fayda sağlamak.

Geçmiş yaşam terapisine inanmak gerekiyor mu?

Ayrıca bir kişiye fayda sağlaması için mutlaka kişinin geçmiş yaşam terapisine inanması gerekmiyor. Bazı kişiler seansa geçmiş yaşama ve reakarnasyona inanarak geliyor ama bir çoğuda inanmayarak geliyor.

Burada önemli birşey var ise; tek gerçek olan şey, geçmiş yaşam deneyimlerinin değeri ve ölümden sonra ki alanların kişinin kendisine özel olarak kazandırdığı müthiş deneyimlerdir.

regrasyın terapi- Paul Aurand-hipnoz-indigodergisi

Herkes geçmiş anılarına kolayca ulaşabilir mi? Ve bu sistem nasıl fayda sağlar anlatır mısınız?

Birçok insan kolayca geçmiş anılarına gidebilir. Önemli nokta kişinin zihinsel, fiziksel olarak rahat olması ve hislerine, görüntülere ve anılara güvenle gelmesine izin vermesi. Bazı kişiler fazlasıyla analatik zihne sahip olabiliyor.

Ünlü regresyon terapi uzmanı Brian Weiss uygulamaya hemen geçmek yerine analitik zihnin adım adım ruhuna doğru, bilinçaltının derinliklerine doğru yüzmesine izin verin der. Bende buna katılıyorum.

Geçmiş yaşamın en etkili şifasını üçe ayırabiliriz

Ruhun ölümsüz olduğu algılanır. Ama gerçekten hissetme.
Zaten buna inanan adım adım daha derin deneyimlere, farkındalığa doğru yol alır.
Diğeri ise geçmiş yaşamından şimdiki yaşamını etkileyen tüm negatif etkilerden özgürleşmesi. Korku, suçluluk, endişe, öfke gibi birçok hayatımızı etkileyen duyguyu dönüştürmek müthiş bir özgürlük sağlar.

Son olarak neden burada olduğumuzu, bizden ne beklendiğini, ne umulduğunu, neyi başarmamız gerektiğini hatırlamamız. Diğerleriyle imzaladığımız geçmiş sözlerimiz, kontratlarımız yerine yenilerini oluşturmamıza olanak sağlar.

Çocukların geçmiş yaşam deneyimleri

Geçmiş yaşam terapisini çocuklar içinde kullanabilir miyiz? Mesela İndigo veya kristal çocuklara bu teknikle yardımcı olabilir miyiz?


7 veya 8 yaşlarındaki çocuklar kendiliğinden geçmiş yaşam deneyimlerini hatırlayabilirler. Benim üniversite arkadaşım Carol Bowman’ın çocukların geçmiş yaşam anıları üzerine yazmış olduğu 2 kitabı var.

Çocukları geçmiş anılara götürmenin gerekli olduğunu düşünmüyorum çünkü çocuk zaten güvenli, dürüst ve sevgiyle dolu bir ortamda ise kendi gerçekliği ile kolayca yükseliyor. Tabi ki ailesi, öğretmenleri, çevresinde olan kişiler tarafından baskılanmadığı, kurallar dayatılmadığı ve paylaştığı şeylerin saçma bulunup bastırmasına neden olmadıkları sürece. Çocukları güvenli ve tarafsız bir ortamda izlersen birçok ipucu vereceklerdir.

Hipnoz ile gerileme tekniği (regresyon)

Henüz kendilerine tamamen sahip olamayan gençlerde hipnoz ile gerileme tekniği (regresyon) kullanmakta tereddüt ederim. Bu onlar için fazla karışık olabilir.
16 yaşındaki bir genç ile böyle bir çalışma yapmıştım.

O bana meşhur Woodstock Rock festivalinde uyuşturucudan ölen kişi olan bir yaşamından bahsetti. Ben ise bunu duyduyumda gerçekten şaşkındım. Ben bu yaşamıyla ilgilenirken o bana bambaşka şeyler anlattı.

Yılın Hipnoterapisti Paul Aurand ile Geçmiş Yaşamlarımız Üzerine
Paul Aurand

Regresyon sistemi ile otizmli kişilerle çalıştığınızı biliyorum. Bu sistem onlara fayda sağlıyor mu?

Evet bazı otizmli kişilerle temsilci kullanarak bu çalışmayı yaptım. Onların hipnoz ya da geçmiş yaşam çalışmaları farklı, bu yüzden temsilci kullanmak inanılmaz kolaylaştırıyor.

Temsilci, otistik kişi adına bulunuyor. Ancak dürüstçe söylemem gerekir ki otistik kişilerle bu ilk defa denenmemiştir. Benim deneyimimden ve inancımdan bahsetmem gerekirse, ruhun bu kişilerde tamamen enkarne olmadığına inanıyorum. Ben bu kişilerin ruhlarının tamamen bedene gelmeleri için çalıştım.

Hipnoz yönteminin tam tersi bir sistem kullandım. Bana aktardıkları ise çok hassas oldukları, onlar için zor ve imkansız deneyimlerinden birisi olduğunu, ruhsal ve his olarak acı çektikleri için dünya ile birebir bağ içinde olmayı gerçekten istemedikleri ve bunun için birşey yapmak istemedikleriydi.

Yaşamlar arası yaşam (LBL) nedir

Yaşamlar arası yaşam adında regresyonun daha derin olan bir sistemini kullanıyorsunuz. Yaşamlararası yaşam (LBL) nedir?

Yaşamlar arası yaşam geçmiş ruhsal deneyimlerine gidip ruhsal rehberleri, sevdikleri ve bilge varlıklar ile bağlantıya geçirir. Yani yaşamlar arası yaşam kendi ruhumuzla ve derin ruh derslerimiz ya da gerçek amacımızı buldurur.

Yılın Hipnoterapisti Paul Aurand ile Geçmiş Yaşamlarımız Üzerine

Geçmiş yaşam ve yaşamlar arası yaşam arasındaki fark nedir?

Geçmiş yaşam geriye gidip anılarına ulaşıp onları dönüştürmek. Ancak yaşamlar arası yaşam geçmiş yaşamların arasındaki ruhsal alanlara ulaşma, ruhsal rehberlerine ulaşma ve bambaşka deneyimler içerir.

Regresyonda, regresyon uzmanı yönlendirir ancak yaşamlar arası yaşamda ruhsal rehbelerin.

‘Yaşamlararası Yaşam Tekniği’ nasıl ortaya çıktı?

Ruhların Kaderi

Binlerce kişi ile regresyon yöntemi ile çalışırken birçok ölüme yakın deneyim ile kelimelerle anlatmamım zor olduğu birçok deneyim ve ruhsal rehberler ile karşılaşıyordum. Bu yüzden hep içimden birşey eksik diye geçiyordu.

Farklı bir sistem olabilir diye düşünüyordum. Dr. Michail Newton’un ikinci kitabını (Ruhların Kaderi) okuduktan sonra, kendisinin bir workshop düzenlediğini duydum. Ve bir asistana ihtiyaçları vardı ve bende 2001 yılında bu eğitime asistan olarak davet edildim. Ve bu çalışmanın benim birşey eksik dediğim sistemi aktardığını gördüm.

Çünkü gerçekleştirdiğim terapilerin yanısıra, beni hipnoz uzmanlığına başlamama sebep olan deneyim çok etkiliydi.

Bir göl kenarındayken yıldırım çarptı. Ne olduğunu anlayamamıştım. Ama uzun sürmüş olmalı ki o sırada acaba bu ışık ne, neler oluyor diye bile aklımdan geçirdiğimi hatırlıyorum. Sonra gözlerimi açtığımda hastanedeydim. Ve herkes şaşkındı çünkü normalde yıldırım çarpan kişinin ölmesi beklemiyordu. O kadar yüksek voltajla gelen yıldırım ile nasıl hayatta kaldığımı uzun süre araştırdılar. Tabi bu bende unutkanlık gibi şeyler bırakmıştı.

Bu konuda bir regresyon seansına katıldım ve o seansta aynı yıldırım çarptığı andaki gibi bedenim sarsılmaya başladı. Bedensel travmamı atmıştım ama o esnada öldüğüm ve bedenimin ruhlar aleme gidişini gördüm.

Koşulsuz sevgi

Detaya fazla girmeyeyim ancak oradaki yaşadığım his çok farklı bir deneyimdi. Koşulsuz sevgi diye tanımlarız ya öyle birşey. Birliği hissettiğin ve birçok farkındalığı hissedebildiğin alan. Bu yüzden bu sistem ile kişilere bu deneyimi yaşatıp farkındalıklarını arttırmak müthiş birşey.

Yaşamlar arası yaşam tekniği ile de bunu kişilerin deneyimleyip fayda görmeleri beni inanılmaz mutlu ediyor.

Bu konuda birçok ülkede uzman yetiştirdiğini ve bu uzmanları giderek arttırmak istediğini dile getirmiştiniz. Türkiye’de eğitimleriniz mevcut mu?

Evet İstanbul’da uluslar arası sertifika sahibi olunabilecek eğitimler mevcut. Hatta bu süreci biraz uzatıp bireysel seanslarda yapiyorum. Amacım dünyanın her köşesindeki insanlara elimden geldiğince fayda sağlamak.

Sertifika sistemi ile ilgili bize bilgi verebilir misiniz?

Tabi ki. Bu eğitime katılan kişiler dünya çapında regresyon uygulayıcısı olmaktadırlar. Bu programı tamamlayıp sertifika sahibi olmak için 2 modüle katılmak gereklidir.

Biyografi: Paul Aurond

Paul Aurand-indigodergisi
Paul Aurand

New Yorkta yaşayan Paul Aurand, alanında 30 yıla yakın deneyimi olan, ödül kazanmış bir usta hipnoterapist ve hipnoterapi eğitmenidir. Yılın terapisti ve yılın hipnoterapisti ödüllerine layık görülmüştür.
Paul Aurand, New Yorkta’ki Michael Newton Yaşamlararası Yaşam Enstitüsünün Kurucu Başkanı ve yönetici eğitmeni ve Holistik Şifa Merkezinin kurucusu ve direktörüdür.
Paul, Temmuz 98’de yıldırım tarafından çarpıldı. Yaşadığı ölüme yaklaşma deneyimi ve bu olayın onda yarattığı aşırı duyarlılık, onu bir hipnoterapist olarak birçok insana ruhlarının niyetini keşfetme ve kendi gerçek potansiyellerini fark etme konularında yardımcı olmak üzere çalışmalarına tekrar odaklanmasına götürmüştür.

Regresyon Terapisi geçmiş yaşamlara ışık tutuyor

Geçmiş Yaşam Terapilerindeki Regresyon Havuzları