işsiz – inizi Nasıl Alırdınız?

Hoşgeldiniz. Sizin için menümüzde farklı işsiz alternatifleri hazırladık. Beğeneceğinizi ümit ediyoruz.

işsiz

Menü 1: Yeni mezun işsiz menüsü 1

Bu menümüz, en taze işsizleri içerdiği için çok tercih edilen bir menümüzdür. İçeriğinde umut, yeni mezun bir adet genç, garnitür olarak da işe yaramayacak olan üniversite eğitimi bulunmaktadır. Hayatının tamamını, ne olduğu hakkında en ufak bir bilgisi olmadığı iş hayatına atılmak için dili dışarıda geçiren gencimiz, mezun olmuş, mutlu ve gururludur. Yapacağı, öğreneceği çok şey vardır ve tek hedefi kariyer basamaklarını mümkünse beşer beşer tırmanmaktır. İşsizimiz, online olarak yaptığı yüzlerce iş başvurusundan hala umutludur. Bilinen şirketlerde neredeyse (ve hatta tam anlamıyla) bedavaya ve sigortasız çalıştırılmak, bir süre daha kabul edilebilir bir şeydir. Dolabına yeni giren kurumsal içerikli kaşındırıcı kıyafetler, içinde anlamsız bir heyecan yaratarak bu menümüzü lezzetlendirmektedir. İşsizimiz henüz kölelik sistemine girdiğinden habersizdir. Bu sebeple eti yumuşak ve lezzetlidir. Eğer isterseniz menümüze ek olarak vereceğimiz “Dikkat çeken CV örnekleri” linki de menümüzden daha fazla keyif almanızı sağlayabilir.

Menü 2: Yeni mezun işsiz menüsü 2

işsizBu menümüz, diğer yeni mezun işsiz menümüzden farklı olarak “Ben bunun için mi okudum?” gururu taşımaktadır. Bu sebeple farklı lezzetler arayanlar için önerdiğimiz bir menüdür. Senelerce emek verip mezun olduğu üniversitesinden sonra girip çıktığı kısa süreli işler, etrafından ve ailesinden duyduğu iş hayatına bırakın benzemeyi, bunun yakınından bile geçmemektedir. İşsizimiz, ailesinin maddi durumuna göre master yapıp okumaya devam etmeye, askerliği aradan çıkarmaya, web sitesi ya da blog yapıp kolay para kazanmaya, yer yer loto, iddaa gibi oyunlar oynamaya ve “Daha zamanım var nasılsa yeni mezun oldum” diyerek içini rahatlatmaya çalışmaktadır. Eğer dilerseniz menümüz ile birlikte yoga kursu, İspanyolca kursu ya da yurt dışı master seçeneklerinden birini de deneyebilirsiniz.


Menü 3: Çalışan işsiz menüsü

En ilgi çeken menülerimizden biridir. Kişi, bir iş yerinde çalışmakta fakat parasını tahsil edememektedir. Şirket, bırakın sigortayı tamdan yatırmayı, çalışanın en az üç aylık maaşını da içeride tutmaktadır. Arzuya göre içeride tutulan maaş oranını 6 aylık, 9 aylık ve 12 aylık olarak da tercih edebilirsiniz. Çalışan işsizimiz eş dost yardımıyla kendini çevirmeye çalışmakta, genel olarak da “hayatta dönmem” dediği ailesinin yanına dönmektedir. İşten ayrılması durumunda işyerinin arsızca ve hiç umursamadan parasının üzerine yatacağını bilen işsizimiz, lezzetli bir kısır döngüye girer. Ne ileri ne geri, işsizimiz dingin bir menüye imza atar. Huzurlu bir menü isteyenlere tavsiye edebileceğimiz bu menümüze ek olarak depresyon sodası ya da Breaking Bad dizisinin tüm sezonlarını deneyebilirsiniz.


Menü 4: “Ben sanatımı yapmak istiyorum” işsiz menüsü

Sık tercih edilen bu menümüzde işsizimiz aslında işsiz olduğundan habersiz, sanat icra etmeye çalışmaktadır. Sinema, resim, dans, müzik vb. dallarda kendini geliştirmeye çalışan işsizimiz, farklı projeler içinde yer almak için garip ortamlarda seçmelere girmekte, lakin işi alabilir ise bir senelik işi bir ayda yapmakta, iş bitiminde ise parasının peşinde oradan oraya koşturmaktadır. Bu menümüz, ülkemizde sanat yapmanın karşılığı çok ucuz olduğu için, %50 indirimli olduğundan, genel olarak öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Hiçbir zaman sigortalı çalışamadığı için hastalanmamak için dua eden işsizimizin olduğu bu menümüze ek olarak tanıdık ünlü, meditasyon ya da sinema yapmaya çalışırken, ancak kurgu yapıp para kazanabilen bir adet kamburu çıkmış freelancer alabilirsiniz.

Menü 5: Deneyimli işsiz 1

işsizBu menümüzde işsizimiz belli seneler boyunca özel sektörde çalışmış, çoğu, adına firma sahibi ya da iş arkadaşı denilen humanoidler (insana benzeyen uzaylı) tarafından bolca maddi ve manevi tacize uğramıştır. Sabah dokuz akşam yedi sirkülasyonu beyin ve beden ayarlarını değiştirdiği için değişik tatlar denemeyi sevenlere hitap eden bir menümüzdür. İşsizimiz seneler boyu emek verdiği ve öğrendiği her şeyi tek kalemde silip atmaya ve yeni bir hayata başlamaya hazırdır ve işinden ayrılır. Kenara koyduğu, ya da başarabildiyse kendini işten attırıp aldığı tazminat ile altı aya kadar kararından ve işsizliğinden mutlu ne yapacağını kestirmeye çalışır. İşsizimiz kendi işini kurma hayali ile menümüze eşsiz bir lezzet katmaktadır. Eğer baharatlı yemeklerden hoşlanıyorsanız menümüzün yanında Türkiye’de iş kurmanın zorluğu, ithalata bindirilen şaşkınlık verici vergiler ya da bel/boyun fıtığı opsiyonlarımızdan birini deneyebilirsiniz.

Menü 6: Deneyimli işsiz 2


Bu menümüz en eski ve klasik tatlar sevenlerin vazgeçemediği menümüzdür. İşsizimiz seneler boyunca kendine, ailesine ya da dostlarına göstermediği emeği, ilgiyi ve dikkati işine göstermiş, ancak yerine daha ucuza çalışacak biri bulunduğu, ya da Türkiye’de şirketlerin ayakta durması çok zor olduğundan çalıştığı şirket battığı için, ya da bazen sadece humanoid patronuna istediği ekstra ilgi/alakayı göstermediği için işten atılmıştır. Drama alanında tez yazmış bir halk içinde bulunduğumuzdan bu acıklı menümüz her zaman tercih edilmeye devam etmiştir. İşsizimiz mutsuz, ne yapacağını bilmez ve Halil Sezai isyanı seviyesindedir. Bu klasik menümüzün yanında dilerseniz “Tazminatımı hala yatırmadılar” tatlısı, “Kirayı nasıl ödeyeceğiz” suyu ya da Australia-job-search tercih edebilirsiniz.

Hangi menüyü alırdınız?..