Tüp bebek uygulamalarında aşı mucizesi

Tüp bebek yöntemi, insanın doğal üreme fonksiyonlarının, steril ve kontrol edilen bir ortamda taklit edilmesidir bir anlamda. Israrla gebelik elde edilemeyen, tekrarlayan düşük öyküsü bulunan çiftlerin umudu olan ‘lenfosit aşısı’, başarılı sonuçlar veriyor. Tekrarlayan düşüklere sebep olan katil hücrelerle ‘Lenfosit Aşısı’ savaşıyor.

Tüp bebek uygulamalarında aşı mucizesi

Baba adayından alınan kanla hazırlanıp anne adayına aşı olarak enjekte edilen ‘lenfosit aşısı’ yöntemini Türkiye’de yıllardır hastalarına uygulayan Ferti – Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, bağışıklık sisteminin çalışmasını şu sözlerle anlattı:

“Son yıllarda immünoloji (bağışıklık bilimi) alanındaki gelişmelerle birlikte yapılan araştırmalar, nedeni izah edilemeyen düşüklerin yüzde 80’inin bağışıklık sistemindeki bozukluklara bağlı olabileceğini ve bunların birçoğunun yeni tedavi yöntemleri ile önlenebileceğini gösteriyor. Bağışıklık sistemi, insan vücudunun hastalıklara karşı savunma mekanizmasını oluşturan karmaşık bir sistemdir. Bağışıklık sistemi proteinleri tanıdık veya yabancı olarak gruplayarak, yabancı olarak grupladığı proteinlere karşı savaş açar. Hücrelerin tanıdık veya yabancı olarak algılanması, hücre yüzeyinde bulunan antijen olarak adlandırılan proteinler sayesinde gerçekleşir. Bu antijenlere karşı vücuttaki lökositler (beyaz küreler) antikor adı verilen kompleks bileşikler üretir. Bağışıklık sistemin çalışmasının en güzel ve en basit örneği mikroplar vücudumuza girdiğinde onlara karşı antikorların oluşması ve mikropları öldürebilmek için bunlara karşı bir dizi reaksiyon başlatmasıdır. İleride aynı mikroplarla tekrar karşılaşıldığında bu antikorlar yeniden hastalanmamızı önler.”


Katil hücreler rahimde de bulunabilir

“Gebelik kayıplarına, infertiliteye ve tüp bebek uygulamalarında başarısızlığa yol açan 5 değişik immün problem kategorisi vardır” diyen Ferti – Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, bu problemleri sıraladı:

Birinci kategorideki problemler hafiftir, fakat tedavi edilmediğinde daha ağır problemlerin ortaya çıkmasına neden olur. Bu problemlerden bir tanesi de doğal öldürücü hücrelerdir.

CD56+ ve CD19+ 5+ Naturel Killer Hücrelerin (Katil Hücrelerin) Yol Açtığı Problemler:

Naturel Killer Hücreler olarak adlandırılan katil hücrelerin sayısı arttığında infertilite ve gebelik kayıpları görülür. Naturel killer testlerinde sitotoksisite (hücreye verilen zarar) artar, sitotoksisitenin artması embriyoya zarar verir.

Bu hücreler normalde sadece kanda bulunurken kadınların yüzde 2’sinde rahimde de bulunur. Bu hücreler adet siklusunun 26. gününde alınan endometrial biyopsi ile belirlenir.

Katil hücreler bebeğin rahme tutunmasını önler

Katil hücreler sitokin adı verilen maddeleri üretir. Sitokinlerden en önemlisi Tümör Nekroz Faktör Alfa ‘dır. İmplantasyonu (embriyonun rahme tutunmasını) önler.


Plasental hücrelere zarar vererek desidua tabakasında harabiyete ve düşüğe yol açar.

Bebeğin kalp atışları yavaşlayabilir

Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde bebeğin kalp atışlarının yavaşlamasına, gebelik kesesinin normalden küçük olmasına ve amniyotik sıvının (bebeğin içinde yüzdüğü sıvının) normalden az olmasına neden olur.

Plasenta çevresinde kanamalara neden olarak anne adayında lekelenme ve vajinal kanamaya yol açar.

Embriyo kalitesini bozar

Bazı kadınlarda gelişmekte olan yumurtaları etkileyerek yumurtaların DNA’sına zarar verir, embriyoda fragmantasyon, hücre bölünmesinde yavaşlama ve embriyo kalitesinde bozulmaya neden olur.

Bu tarz durumlarda tedavi yöntemi olarak uzun yıllardır dünyada ve kliniğimizde uygulanan ‘Paternal Lenfosit İmmünizasyonu’ yani baba adayından alınan kandan lenfosit hücrelerinin ayrıştırılarak anne adayına aşı olarak verilmesi uzun yıllardır başarı ile uygulanmaktadır.

10 kez düşük yapan hastalarımız anne oldu!

Bir diğer yöntem ise:


İntravenöz İmmünglobulin G (IVIG) tedavisidir ki bu da hazır olarak satılan preparatların anne adayına damardan yavaş yavaş verilmesi ile bağışıklık sistemi baskı altına alınır ve tekrarlayan düşüklerin önüne geçilir. Bu tedavilerimiz sonucunda geçmişinde 10 – 15 kez başarısızlığı olan birçok hastada başarılı sonuçlar elde etmiş bulunmaktayız.

Parfüm sıkarken bir kez daha düşünün: Kısırlık nedeni olabilir!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.