Yarbay’ın çekmecesinden çıkan 69 adet 1 doların sırrı ne?

Darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün damadı Yarbay Hakan Karakuş’un çekmecesinden 69 adet 1 dolar para çıktı. İşte Yarbay Karakuş’un savcılık ifadesi…

Yarbay Hakan Karakuş savcılık ifadesi çekmecesinden çıkan 69 adet 1 doların sırrı ne?

“Darbe girişimini 22:30’da fark ettim”

Yarbay Hakan Karakuş, darbe girişiminin saat 22.30’da farkına vardığını belirterek, “Dürbünle baktığımda komutanı arabaya bindirip 141. Filo’ya götürdüler, hava karanlık olduğundan elleri bağlı olup olmadığını göremedim. Sabaha karşı helikopter ve uçaklar geldi, pist ve kuleye atış yaptılar. Helikopterler saat 06.00 civarından piste iniş yapınca, Özel Kuvvet elemanları indi, kuleye ateş açılınca sığınağa kaçtım, 06.30’da da eve kaçtım” dedi.

15 Temmuz’da blok uçuş planlaması

Karakuş, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığında savcılara verdiği ifadede, 14 Temmuz günü Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim’in, “havanın sıcak olması nedeniyle 15 Temmuz’da blok uçuş planlaması” yapıldığını söylediğini aktardı.


Uçuşların 13.30 itibarıyla bittiğini, 141. Filo’ya gittiğini, burada emekli subay Dursun Dönmez’i gördüğünü anlatan Karakuş, şu ifadeleri kullandı:

“Bizim filonun eski komutanı olduğu için filoyu gezdirdim. Saat 14.00’te banka işlerimi halletmek için filodan çıktım. Babamın kredi borcunu yatırmak için bankaya gittim. 17.00’de lojmana geldim. Evde bulunduğum sırada Yüzbaşı Pilot Erhan Güner beni aradı. Ben Filo’ya 19.00’da geldiğimde harekat komutanını cepten aradım. Terörle mücadele harekatı olacağını, kimsenin filodan ayrılmamasını ve dışarıdan pilot çağrılmasına gerek olmadığını söyledi. Ben bu sırada kursiyerlere terörle mücadele uçuşuyla ilgili konuşma yaptım. Albay Ahmet Özçetin beni arayarak, Yuva-4 misafirhanesine kursiyerleri yerleştirmemi, kuleye geçmemi söyledi ve uçuş kontrol amiri olarak görev yapacağımı söyledi.

“Uçaklar ışıklarını yakmadan pistten kalkmaya başladı”

Kuleye gittiğimde Yarbay Murat Doğan, Üsteğmen Mustafa Enez, Yarbay Nihat Altıntop ve ismini bilmediğim üç astsubay vardı. Kule ve harekat amiri Yarbay Nihat Altıntop’tur. ‘Terörle mücadele uçuşu için yakıt yeter mi’ diye sordum, bana ‘Tankeruçak kalkacak’ dedi. 21.30’da kuledeydim. 2 uçak üstten kalkış istedi, pilotların kim olduğunu bilmiyorum. Sonra tekrar iniş yaptılar, bir terslik olduğunu anladım, harekat amiri Ahmet Özçetin’e sordum. Onların görevlerini yaptığını, bizim karışmamamız gerektiğini söyledi. Daha sonra uçaklar ışıklarını yakmadan pistten kalkmaya başladı. İlk uçuşlar 21.30 civarında yapıldıktan sonra, kontrolsüz olarak uçaklar indi.”

“Pisti bombalayan uçakların İncirlik’e ait olduğunu öğrendik”

Hakan Karakuş, Kule’den uyarı yapmalarına rağmen 12-13 uçağın belirli aralıklarla iniş yaptığını, gece saat 04.00’te bordo berelilerin geldiğini aktararak, şöyle konuştu:


“Kuleye beni ve Nihat Yarbay’ı sordular, kendileriyle gelmemizi istediler. Birlikte giderken uçuş emniyetini sağlamam üzerine beni orada bırakıp Nihat Yarbay’ı götürdüler. Üsteğmen Mustafa Enez ve üç astsubay kulede bekledik. Sabah 05.00’te bir uçak daha kalktı. Dışarıdan gelen uçaklar pisti bombaladı. Bu uçakların İncirlik’e ait olduğunu öğrendik. Darbe girişiminin 22.30’da farkına vardım. Helikopterler çok fazla inip kalkıyordu, kim tarafından kontrol ediliyor bilmiyordum.

“Hava Kuvvetleri Komutanı’nı CASA uçağıyla getirdiler”

Gece 00.00 sıralarında ‘CASA uçağıyla’ Hava Kuvvetleri Komutanının geldiğini söylediler, ben de olayların durulacağını düşündüm. Dürbünle baktığımda komutanı arabaya bindirip 141. Filo’ya götürdüler, hava karanlık olduğundan elleri bağlı olup olmadığını göremedim. Sabaha karşı helikopter ve uçaklar geldi, pist ve kuleye atış yaptılar. Helikopterler saat 06.00 civarından piste iniş yapınca, Özel Kuvvet elemanları indi, kuleye ateş açılınca sığınağa kaçtım, 06.30’da da eve kaçtım.”

“Akın Öztürk’ü hiç görmedim”

Yarbay Karakuş, kayınpederi Akın Öztürk ile ilgili savcılığa şunları söyledi:

“YAŞ üyesi Akın Öztürk benim kayınpederimdir. Cuma misafir olarak geldi, cumartesi lojmandan üsse gittiğini Fatih Çavur’dan duydum. Sabaha karşı Hulusi Akar’ın bulunduğu yere gittim ama Akın Öztürk’ü hiç görmedim. Yurtta Sulh Konseyi’nden haberim yoktur. Nihat Yarbay’ın bana iletmesiyle duydum. Kimlerden oluştuğunu ve ne olduğunu bilmiyorum.”

Yarbay Karakuş’un çekmecesinden 69 adet 1 dolar çıktı

Hakan Karakuş, evinde bulunan doların sorulması üzerine de “Evimde yapılan aramada 69 adet 1 dolar buldular. Ben bu dolarları Amerika’ya tatbikata gittiğimde harcamalar sonrasında artan para üstleri şeklinde biriktirdim. Onlar hatıra olsun diye çekmecede duruyordu. Kimseye 1 dolar vermedim, kimseden de almadım. FETÖ/PDY ile bağlantım yoktur. Sülalemde de yoktur, dershaneye bile hiç gitmedim” diye konuştu.

FETÖ’nün şifreli 1 dolarları

Darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün damadı Yarbay Hakan Karakuş'un ifadesi

 


İstanbul Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu tespit edilen 31 akademisyene yönelik düzenlediği operasyonda ele geçirilen okunmuş ve şifrelenmiş 1 dolarlar basın mensupları tarafından görüntülenmişti.

Bekir Bozdağ: Fethullah Gülen’in kaçma ihtimali var

ABD Kanalı NBC News’den darbe gecesi için özür talebi istendi

42 gazeteci için gözaltı emri! Nazlı Ilıcak da dahil


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.