Bu insanların birbirleriyle ne derdi var?

Hiç bu insanların birbirleriyle ne derdi var diye düşündüğünüz oldu mu? Benim zaman zaman oluyor. Hatta güzel ülkem sağ olsun, gazete okumak bu sorunun kafamda canlanmasını kolaylaştırıyor.

Bu insanların birbirleriyle ne derdi var? metrobüs kazası ayşegül terzi

Mesela bir erkek neden karısı onu görmek istemiyor diye onu öldürür? Beni görmek istemiyorsun o zaman kimseyi görme falan mı diyor acaba? Oysa karısının yine o adamı görmek istememe sebebi her gün gördüğü şiddet değil miydi?

Madem konu haberlerden açıldı haberlerle devam edelim. Şort giydiği için tekme yiyen hemşireyi duymuşsunuzdur. Bazen bilmez olaydım diyorum. Keşke bilmeseydim bu olayı, bunu ve daha fazlasını duymasaydım keşke. Keşke diyorum bilmeseydim bazı canavarların bu ve bunun gibi olaylar karşısında verdikleri tepkileri.


Bilmenin bu kadar acı verdiği başka bir ülke var mı sizce? Öğrenmenin bu kadar acıttığı bir başka dünya var mıdır?

Tanıştığım yabancılara etrafımızda garip bir olay olunca “Türkçe bilmediğiniz için çok şanslısınız” diyorum. Acaba sadece o an mı şanslılar? Benim dilimde değil miydi bu sabah kadınlar ve kadınların giyinişiyle ilgili okuduğum haber? Bahsettiğim canavarlar zavallı klavyelerinin arkasına sığınmış olmasalar onlara yalvarmak isterdim, onlara evlerinde bir yere asıp unuttukları vicdanlarını giymeleri için yalvarmak isterdim. Yalvarırım bulun ve sorun; ben seni ne zaman kaybettim?

İçimiz kararıyor, hadi sayfa değiştirelim. Haklısınız, değiştirin. Ben değiştiremedim. Ve yine haberlerle devam ettim. Bu haberi daha okumadan deneyimledim. Geçtiğimiz gün yaşanan metrobüs kazasından bahsedeceğim. İnanın bu kazanın mağdurlarından birisi olma şansını (!) dakikalarla kaçırdım. Aslında kaçırdım demek ne kadar doğru bilmiyorum çünkü bütün bir gün yaşanan tıkalı trafik tüm İstanbullular gibi beni de etkiledi ne yazık ki! Aslında yarım saatlik olan yolu iki saatte giderken hep düşündüm.

Bu kazaya nasıl bir öfke sebep olmuş olabilir? Birbirimizden nasıl bu kadar nefret eder hali gelmiş olabiliriz?

Kapı açma kapama mevzusu bizi şoföre tekme atacak raddeye nasıl getirmiş olabilir? O hareketi yapan kişi nasıl bir şuursuzlukla şemsiyesini kaldırmış ve şoföre indirmiş? Bu cümleyi kurmak kadar basit miydi bu hareketi yapmak? İşte bu soru o caniyle konuşma şansım olsaydı soracağım tek soru olurdu. Bu kaosa neden olmadan önce nasıl garanti edebiliyor kimsenin ölmeyeceğini, büyük bir beynin kendi hareketi yüzünden yok olmayacağını nasıl garanti ediyor? Tabi ki bunların bir tanesini bile düşünmedi. Yaptığı her şeyin tek açıklaması: düşüncesizlik. Basit ve sinir bozucu bir şekilde…


Bazen diyorlar ya “Ohoo Türkiye üzerindeki güçler olmasa biz böyle mi olurduk?” Buna karşı yalnızca sessizliğimi koruyabilirim çünkü yapılan bir çeşit toplum mühendisliği ise şayet bana kalırsa bu çeşit bir karmaşaya neden olmak için çok uğraşmış olmaları gerekiyor. Eğer bu seçenek doğru değilse gideceğimiz ikinci teori daha vahim ne yazık ki. Çünkü ikincisi diyor ki ne üstte bir güç ne üzerimizde bir emel var, olan her şey oluyor çünkü burası Türkiye.

Video: Metrobüs kazası görüntüleri şoföre şemsiye ile saldırı

Ayşegül Terzi: Şort giydiğin için tekme ye; ya sonra?

Fotoğraftaki adamın yüzüne özenle bakın; ne görüyorsunuz?


Başbakan Yıldırım, şortlu kadın saldırısı için yorumda bulundu