İşçiler doğalgaz hattında sigara içtiler!

Zonguldak’ta doğalgaz hattı çalışması sırasında sigara içen işçiler mobese kameralarıyla görüntülenince, firma hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Zonguldak'ta doğalgaz hattı çalışması sırasında sigara içen işçiler mobese kameralarıyla görüntülenince, firma hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İl Emniyet Müdürlüğü, polisevi doğalgaz bağlantısının bedelsiz yapılması talebi kabul edilmediği için doğalgaz çalışmalarında firmaya zorluk çıkardıkları yönünde yerel basında çıkan haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

“Doğal gaz hattı döşeyen firmadan polisevi hizmet binasına bedelsiz olarak doğal gaz bağlantısının yapılmasının talep edildiği ve bu nedenle de kentte yürütülen doğal gaz çalışmalarının Emniyet Müdürlüğü’nce engellendiği yolunda kamuoyunda asılsız iddialara dayalı bir algının oluşturulmaya çalışıldığı tespit edilmiştir. Firmanın Zonguldak’ta 610 kilometrelik doğal gaz dağıtım ağı ile 16 bin 500 aboneye ulaşması, kurumumuz aleyhindeki iddiaların mesnetsiz olduğunu göstermiştir.”


Zonguldak'ta doğalgaz hattı çalışması sırasında sigara içen işçiler mobese kameralarıyla görüntülenince, firma hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Doğalgaz hattında sigara içerken Mobese’ye yakalandılar

Açıklama ile birlikte doğalgaz boru hattı çalışması sırasında, yasak ve tehlikeli olmasına rağmen sigara içerek ve yeterli güvenlik önlemi almadan çalışan işçilerin mobese kameraları ile çekilen fotoğraf ve videoları da basına dağıtıldı. Açıklamada bu konuyla ilgili de şöyle denildi:

“Mobese kayıtları incelendiğinde güvenlik kurallarına hiçbir şekilde riayet edilmediği, görevlilerin dışında halkın kazı alanının güvenlik bölgesinin içinde sıkça görüldüğü, herhangi bir ikaza maruz bırakılmaksızın görevlilerce ve birçok meraklı vatandaşça sigara içildiği, çalışanların ise pervasız ve gayri ciddi tutumları açıkça görülmektedir. Kaza riskinin en yüksek derecede olduğu, kazı alanının şehrin en kalabalık, halkın ve vasıtaların sürekli yoğun olduğu bir bölgede ihmalin ötesinde kastı aşan fiillerin oluştuğu tarafımızdan müşahede edilmiş, gerekli adli ve idari girişimler başlatılmıştır.”

Zonguldak'ta doğalgaz hattı çalışması sırasında sigara içen işçiler mobese kameralarıyla görüntülenince, firma hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Emniyet Müdürlüğü’nün, firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu, Valiliğe de şikayette bulunduğu belirtildi.

Dolar/TL 3.50’nin üzerini görebilir!

Kenevir yasallaşıyor: 19 ilde ürerim serbest!

Besin zehirlenmesine karşı alınabilecek 14 önlem


Suriyeli mültecilere her ay kişi başı 100 TL para yardımı yapılacak


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.