Angela Merkel’den HDP açıklaması

Angela Merkel, HDP’li milletvekillerinin gözaltına alınmasına yönelik yaptığı açıklamada “En yüksek derecede alarm verici” değerlendirmesinde bulundu.

Angela Merkel'den HDP açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel adına bir açıklama yapan Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Türkiye’de HDP’li eş başkanların ve vekillerin gözaltına alınmalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Seibert, “Türkiye’deki gelişmeler en yüksek seviyede alarm verici” şeklinde konuştu.

Seibert, Alman hükümeti “gözaltıları kabul etmiyor ve onaylamıyor” dedi. Hükümet adına açıklama yapan sözcü Seibert, Diyarbakır’daki saldırıyı da en sert şekilde kınadıklarını dile getirdi. Seibert, “Saldırganlar hangi sebebi gösteriyor olursa olsun, bu şekilde acımasızlıklarını gösteriyorlar” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’yı teröre destek vermekle suçladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyon ve gazetecilerin gözaltına alınmasını eleştirmesinin ardından Almanya’yı teröre destek vermekle suçlamış, “Ülkeme ve milletime haksızlık yapıldığında hele hele saldırıldığında susmayı kendime yakıştıramıyorum. Türkiye yakın zamanda verdiği bir notayla uzun süredir Almanya’da olduğu bilinen FETO üyesi savcıların yakalanarak ülkemize iadesini talep etmiştir. Almanya FETO üyesi savcıların iade edilmeyeceğini söylemiştir” şeklinde konuşmuştu.

Erdoğan’ın açıklamasının ardından ise Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Türkiye ile sıkı ve yapıcı ilişkiler istediklerini ancak bunun basın ve düşünce özgürlüğünün tehlikeye girdiği zaman sessiz kalacakları anlamına gelmediğini ifade etmişti.

Röttgen: Erdoğan devlet darbesi yapıyor

Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) dış politika sözcüsü Norbert Röttgen, Türkiye’de medya ve muhaliflere yönelik operasyonlar üzerine Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “devlet darbesi” yapmakla suçladı.

Röttgen, “Adım adım ancak tutarlı bir şekilde ve planlı olarak darbe girişiminin ardından Türkiye’de muhalefetin her türüne karşı bir devlet darbesi yapılıyor” şeklinde konuştu.

CDU’lu politikacı aynı zamanda Erdoğan’ın AB tam üyelik müzakerelerini bir “maskaralığa” dönüştürdüğünü belirterek, “Avrupalı hükümetler bunu Türk seçmene en açık şekilde iletmeli” dedi. (Deutsche Welle)


Whatsapp ve sosyal medyaya erişim engeli

Diyarbakır’da gergin saatler: Çevik Kuvvet sokaklarda

Ankara ve İstanbul’da HDP protestolarına polis müdahalesi

HDP operasyonu sonrası Dolar ve Euro’da yeni rekor

Diyarbakır’da 8 şehit 100’den fazla yaralı var

HDP Milletvekili Ziya Pir serbest bırakıldı


CHP’den HDP gözaltı kararlarına tepki: Meclis bir kez daha bombalandı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.