Gram altın yükselerek son 3 ayın zirvesinde!

Gram altın yaklaşık son bir aydır sürdürdüğü düşüş trendinden çıkıp yaklaşan ABD seçimlerinin de etkisiyle yeniden yönünü yukarı çevirdi.

Gram altın yükseldi! Altın son 3 ayın zirvesinde

Altının onsu bu sabah saatlerinde 1297 Dolar seviyesinden fiyatlanırken, gram altının fiyatı ise en yüksek 129.80 TL oldu. Son yükselişle birlikte çeyrek altın 212 TL’den satılmaya başlandı.

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Kutay Gözgör, ons altının 1300 Dolar seviyesinin kırması halinde 1340 seviyelerinin yeniden gündeme gelebileceğini kaydetti. Gözgör, altının gramının 133.5 TL seviyesine yükselmesi halinde çeyrek altının 216 TL’ye geleceğini belirtti.


ONS altın fiyatları yılbaşından bu yana yaklaşık % 22,5 yükselerek en dikkat çeken yatırım aracı oldu. Yurt içinde de gram altın fiyatları benzer şekilde %30’a yakın yükseliş elde etti. Ons altın fiyatları Amerikan Merkez Bankasının (FED) Aralık ayında faiz artışı gerçekleştirme ihtimalinin % 80 seviyelerine yükselmesi sonrası değer kaybı yaşasa da Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) önümüzdeki hafta yapılacak seçimler öncesinde politik risk sürecinin yükselmesi altın fiyatlarını destekliyor.

ONS Bazında 1300 seviyesi ön plana çıkabilir

çeyrek altın fiyatı arttı

Altın küresel olarak yaşanan jeopolitik ve politik risk sürecine en çok duyarlı olan ürünlerin başında yer alıyor. ABD’de gerçekleştirilecek seçimler öncesinde yapılan anketlerde piyasaların daha ılımlı olarak gördüğü Demokrat adayı Hillary Clinton’ın, Cumhuriyetçi Aday olan Donald Trump’ın gerisine düşmesi Altın fiyatlarını hareketlendirdi.


Trump’ın başkan olarak seçilmesi piyasalarda ABD’de bir politik risk sürecinin yaşanabileceği beklentisi altın fiyatlarını yükseltiyor. Bu bağlamda Trump’ın başkan olması halinde Altın fiyatlarında yeni bir ralli yaşanabilir. Seçimlere duyarlı diğer bir ürün ise Meksika Pezosu olduğunu ifade edebiliriz. Trump’un Meksika’ya yaptırımlar uygulayacağına yönelik ifadeler Pezonun değer kaybetmesine neden oluyor. Meksika Pezosunun yılbaşından bu yana dolara karşı %12 değer kaybettiğini görüyoruz.

Teknik olarak Ons bazında takip edilecek kritik nokta 1300 seviyesi olacak. Bu seviyenin aşılması altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş yaşanmasına neden olabilir ve Ons bazında 1340 seviyeleri gündeme gelebilir. Yaşanan gelişmelere bağlı olarak orta vadede 2016 yılı zirvesi olan 1377 seviyeleri yeniden test edilebilir. Gram altın fiyatları ise Dolar TL’nin 3.05 seviyesinin üzerine yükselmesi sonrası yeniden 130 seviyesine yaklaştı. Ons altın fiyatlarının 1300 seviyesinin üzerine yükselmesi, Dolar TL’nin de 3.05 – 3.10 bölgesinde kalması halinde Gram altın fiyatlarında 131.5 – 133.5 bölgesi gündeme gelebilir.


Altının gramının 133.5 TL seviyesine gelmesi halinde çeyrek altın 216 TL’ye yükselecektirÖte yandan bugün Amerika Merkez Bankası (FED) faiz kararını açıklayacak. Özellikle Aralık ayında faiz artışı olup olmayacağına yönelik mesajları takip edilecek.

Trump seçilirse dolar ne olur? Piyasalarda Trump alarmı!

FED Aralık için faiz artışını işaret etti


 

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.