Kulak Ver! Müzik ve Sinema: Orta Avrupa Filmleri

Pera Film, 12 Kasım – 4 Aralık tarihleri arasında Kulak Ver! Müzik ve Sinema: Orta Avrupa Filmleri adlı program ile Çek, Macar, Polonya ve Slovak sinemalarından oluşan bir seçki sunuyor.

 Kulak Ver! Müzik ve Sinema: Orta Avrupa Filmleri

Orta Avrupa filmlerinden Visegrad Grubu iş birliğiyle sunulan seçki, müzikaller, müzik ve müzisyenlerle ilgili filmlere ve film müziklerine odaklanıyor.

Kulak Ver!

Pera Film, Kulak Ver! programı ile müzik ve sinema ilişkisini ele alan benzersiz bir seçki sunuyor. Program kapsamında gösterilecek filmler arasında, Çek popüler kültürünün ikonlarına yer veren 1968 yapımı The Incredibly Sad Princess (İnanılmaz Hüzünlü Prenses), Macar rock operası Stephen the King (Kral Stephen), Ivan Olbracht’ın kitabından uyarlanan Ballad for the Bandit (Haydudun Baladı) bulunuyor.


 Kulak Ver! Müzik ve Sinema: Orta Avrupa Filmleri

1980’lerin başlarında Polonya’da yaşayan dört arkadaşın kurduğu punk grubunun hikayesine odaklanan All That I Love (Sevdiğim Her Şey), 10 yaşındaki sağır-dilsiz Roman kızı Denisa’nın müzik aşkını anlatan The Queen of Silence (Sessizliğin Kraliçesi) da program kapsamında sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

Kulak Ver! programıyla ayrıca, Juraj Jakubisko’nun yönettiği, Slovak ve Çek eleştirmenlerin en iyi Slovak filmleri arasında saydığı Birds, Orphans and Fools (Kuşlar, Yetimler ve Aptallar), Marcell Jankovics’in yönettiği 1973 yapımı animasyon filmi János Vitéz, Macaristan’ın en büyük gölünün çevresindeki eğlence mekanlarından konser görüntülerini belgeselleştiren Balaton Method (Balaton Yöntemi) izleyiciyle buluşuyor.


 Kulak Ver! Müzik ve Sinema: Orta Avrupa Filmleri

Yenilikçi geniş perde sinematografisi ile öne çıkan Marketa Lazarová, Zdeněk Liška’nın bestelediği müzikleriyle de dikkat çekiyor. Liška, aynı zamanda Tatra Dağları’nın muhteşem doğasında geçen The Copper Tower’ın (Bakır Kule) müziklerini de yaptı.

Ilja Zeljenka’nın müziği Slovak yapım The Return of Dragon’ın (Ejder’in Dönüşü) filmine eşlik ederken, önemli bestecilerden Zbigniew Preisner, Krzystof Kieslowski’nin filmi The Double Life of Veronique (Veronique’in İkili Yaşamı) için yaptığı müziklerle uluslararası üne kavuştu.

 Kulak Ver! Müzik ve Sinema: Orta Avrupa Filmleri

V4/Visegrad Grubu

V4/Visegrad Grubu, dört Orta Avrupa ülkesinin (Çekya, Macaristan, Polonya ve Slovakya) kurduğu, bu ülkelerin Avrupa’ya entegrasyonunu ilerletme ve birbirleriyle kültürel, ekonomik iş birliği geliştirme amacı güden bir topluluk.


Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

İş Sanat: Kapılarını Kasım’da sanatseverlere açıyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.