Mucizeler tevafuklar içerisinde gizlidir

Mucizeler tevafuk içinde gizli. Her birimizin hikayesi ve yolları, daha biz beşeri alemde karşılaşmadan önce farklı boyutlarda birbiriyle kesiştiriliyor.

Mucizeler tevafuklar içerisinde gizlidir

Her şey birbiriyle nasıl etkili?

Somut etten kemikten, varlıktan ibaret olduğumuz, gözle gördüğümüz bu âlemin dışında farklı farklı âlemler olduğuna hep inandım. Değişik enerji boyutlarında, bizim bilinçli bir şekilde adlandıramayacağımız zaman dilimleri içerisinde ve değişik enerji boyutlarında insanların bir araya gelip daha sonrasında gerçeklik diye adlandırdığımız dünyada bir şekilde somutlaşıp ortak bir noktada buluştuğuna artık daha da fazla inanır oldum.

Yanı başımızda her gün dip dibe olduklarımız hayatımızda hiçbir etkide bulunmazken, dünyanın ya da memleketin diğer ucundan insanlar, farklı coğrafyalar öğrenmemize gelişmemize hayatımız ile ilgili aldığımız kararların şekillenmesine kendimizden yeni bir kimlik yaratırken kullanabileceğimiz birçok özelliği kazanmamıza sebebiyet veriyorlar.


Tesadüf değil, tevafuk

Birileri o enerji boyutundan çıkıp hayatımızın içerisinde somutlaşıyor ve siz artık eski siz olmuyorsunuz.

O birilerinin neye benzediği ne olduğu kim olduğu zerre kadar sizin için bir anlam ifade etmezken gönderdikleri işaretler sizden yepyeni bir benlik ortaya çıkarmanıza sevk ediyor. Her insan hayatımıza bir sebepten ötürü giriyor. Tesadüf değil, tevafuk olan her kişi bizlerden yeni bir biz yaratıyor.


miracles

Yollar ve hikayeler kesiştiriliyor

Kiminin görevi kısa zamanda doluyor, kimileri ise yılmadan usanmadan yolumuza yoldaş, kalbimize gönüldeş oluyor. Aslında hepimizin hikâyeleri ve yolları beşeri âlemde karşılaşmadan çok daha önce farklı boyutlarda birbiriyle kesiştiriliyor.

Kimi insanlar ile benzer hikâyelere sahip olup kendimizi daha yakın hissederken, kimisiyle ne kadar ortak noktamız olsa da bir arada olmayı başaramıyoruz. Bunun temel nedeni, kazanacak olduğumuz deneyimin benzer durum içerisinde olduğumuz insanlardan gelecek olması ile birlikte, zıt karakterlerin birbirini törpülemesi sayesinde oluşan yeni ve daha hayatla uyumlu benlikler ortaya çıkmasından kaynaklanıyor. Çünkü bu dünyada her birimiz bir diğerine ayna oluyor. Her birimiz bir diğerinin aynasında kendi öz yansımasını görüyor. Belki bilinçli, belki bilinç dışı fakat mutlak suretle bir değişimin içerisinde buluyor kendini.

peygamberlerin mucizeleri hz. musa kızıldeniz

Mucizeler


Sonuç olarak; doğru zaman geldiğinde ve biz hazır olduğumuzda bazı insanlar bizim ya da biz bazı insanların hayatına sıradan umulmadık bir anda girip bu mevcut sıradanlığı bir mucizeye dönüştürebiliyoruz. Mucize dediğimiz hemen bir adım ilerimizde olabiliyor, yeter ki biz işaretleri izlemeyi başarabilelim…

Röportaj: Cemalnur Sargut ile Tasavvuf Üzerine


Hüma Ünsal
1983 yılının, (annesinin tabiriyle) dize kadar karlı ve soğuk olan ocak ayında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Her daim yüzünde kocaman bir gülümsemeyle dolaşan, konuşmayı seven, daha üç yaşındayken babasının ona okumuş olduğu tüm kitapları ezberleyip okuyan bir çocuk olmuştur. Hayata parlak bir giriş yapmış, eğitim hayatını keyifli ve eğlenceli geçirmiştir. Hayat Amacı; Hayata anlam, değer katarak yaşamaktır. Eğitim onun için hiç bitmeyen bir yolculuktur. Öğretirken öğrenme, yeni insanlar, kültürler, bakış açılarıyla karşılaşma ve bunlarla kendini harmanlayıp diğerlerine yararlı bir bireye dönüşme yaşam felsefesidir. Eğitimcilik Hedefi; Çevresindeki kişilerden objektif olarak kendisini beş kelimeyle tanımlamalarını istediğinde ortaya çıkan karakteristik özellikler onun eğitimcilik hedefleri ve kimliğiyle de örtüşmüştür. Onu marka haline dönüştürecek eğitimler enerji dolu, objektif, samimi, sıra dışı, pozitif ve heyecan dolu olacaktır. Hayatta yapmaktan en çok keyif aldığı üç şey; seyahat etmek, okumak ve fotoğraf çekmektir.