Kuran Kursu’nda çocuğu terlikle döven hoca, gözaltına alındı

Sakarya’nın Erenler İlçesi’nde, KuranKursu’nda görevli Ş.Y.’nin küçük bir çocuğu terlikle döverken çekildiği ileri sürülen görüntüler sosyal medyada yayıldı. Görevli gözaltına alındı, Sakarya Müftülüğü konuyla ilgili idari soruşturma başlattı. Olayla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Görmez de bir açıklama yaptı.

Kuran Kursu'nda çocuğu terlikle döven hoca, gözaltına alındı

Hoca ağlayan çocuğu terlikle dövüyor

Erenler Çaybaşı Yatılı Kuran Kursu’nda meydana geldiği belirtilen olayla ilgili görüntüler. sosyal medyada hızla yayıldı. Görüntülerde, görevli hoca terlikle vurmasının ardından geri geri giderek köşeye sıkışan küçük çocuk ağlarken, hoca terlikle çocuğa ardı ardına vurmayı sürdürüyor. Küçük çocuğun tüm yalvarmalarına rağmen hocanın çocuğu dövdüğü bu görüntülere sosyal medyada tepki yorumları yapıldı.

“Görüntüdeki görevli emekliye ayrıldı”

Sakarya Müftü Vekili Nejdet Arman olayla ilgili kendilerine şikayette bulunulduğunu, soruşturmanın sürdüğünü belirterek şunları söyledi:


“Bahse konu görüntüler Erenler’de bulunan Kuran Kursu’nda 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde çekilmiş. Görüntüyü çeken de küçük çocuğun arkadaşı. Ancak çocuğun anne babası şikayetçi olmayıp, amcası şikayetçi olunca konuyla ilgili idari soruşturma başlattık. Ancak araya darbe girişimi girince süreç uzadı. Görüntülerdeki görevli de emekliye ayrıldı. Ancak idari soruşturma halen sürüyor. İdari soruşturmaya göre gereken yapılacaktır.”

Kur’an kursu hocasına soruşturma

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Erenler İlçesi’nde, küçük çocuğu terlikle döven Kur’an kursu hocası Şükrü Y. ile olayı cumhuriyet savcılığına bildirmeyen Sakarya Müftülüğü yetkilileri ile ilgili soruşturma başlattı.

Çocuğu döven hoca gözaltına alındı

Sakarya’nın Erenler ilçesinde, yatılı Kur’an kursunda görevli bir kişinin geçen yıl bir çocuğu terlikle döverken çekildiği ileri sürülen görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerin yayılması üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.


Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine küçük çocuğa terlikle dayak atan söz konusu kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini belirterek daha önce yaşanan bir olayı kendilerine bildirmedikleri gerekçesiyle Müftülük yetkilileri hakkında adli soruşturma başlatıldığını söyledi. Olayla ilgili, Kur’an kursunda görevli Ş.Y. evinde polis ekiplerince gözaltına alındı.

Mehmet Görmez: “Faili kim olursa olsun tasvip edilemez”

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Twitter hesabından, geçen yıl Mayıs ayında Sakarya’daki bir Kur’an kursunda, bir görevlinin küçük çocuklardan birini darbettiği yönündeki haberlere ilişkin mesaj paylaştı.

Çocukların, yüreğinde insanlığın geleceğini taşıyan masum birer elçi olduğunu belirten Görmez, “Çocuk, insanoğluna verilen en kıymetli emanetlerden birisidir; onun canı ve bedeni dokunulmazdır. Çocuğun onurunu hiçe sayan, haklarını ihlal eden ve değerini unutan hiçbir davranış, faili kim olursa olsun, tasvip edilemez.” görüşünü aktardı.

“Çocuklarımız dayağı değil, şefkat, hak etmektedir”

Görmez, çocuk eğitiminde şiddete asla yer olmadığını vurgulayarak, Hz. Aişe’nin ifadesiyle “hayatı boyunca herhangi bir çocuğa tek bir tokat bile atmamış olan” bir Peygamber’in eğitim modelinde de şiddetin yer bulmasının imkansız olduğunu kaydetti.


Mehmet Görmez, “Eğitimde dayağın yeri olduğu zannıyla yıllarca evlatlarımızı inciten bir zihniyetin bıraktığı hasar, bugün hepimizin malumudur. Bu zihniyet değişmek zorundadır. Zira Müslümana yakışan, yavrusunu muhabbet ve sekinet dolu bir ortamda eğiterek yarınlara hazırlamaktır. Çocuklarımız dayağı değil şefkati, korkuyu değil güveni hak etmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Gündem stresi neler kaybettiriyor?

İnsanı insan olduğu için sevmek


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.