Kavgada yumruk sayılmaz, kaç terörist öldürdüğünüzün ne önemi var?

Kaç terörist öldürdüğünüzü matah bir şey yapıyormuş gibi açıklayıp durmayın. Bizim için bir önemi yok; merak da etmiyoruz. Bu çaresizliğin göstergesidir. Ne olup bittiğine kafa yoran, her söylenene “hüloğğğ” demeyen aydın kesimin moralini bozuyorsunuz sadece. Merak ettiğimiz tek şey hedefinizin ne kadarını gerçekleştirdiğinizdir. Siz ondan haber verin.

Kavgada yumruk sayılmaz, kaç terörist öldürdüğünüzün ne önemi var?

Genelkurmay’ın öldürülen teröristlerin sayısını veren göz boyayıcı açıklamalarından bıktık artık. TSK süratle bu söylemi terk etmelidir. Zira bir harekatın başarısı, düşmana verdirdiği zayiatla değil hedefine ulaşıp ulaşmadığıyla ölçülür.

Kıbrıs harekatının hedefi Türk toplumunun güven içinde yaşayacağı bir köprübaşı tutmaktı. Hedefe ulaşıldı mı? Evet. Bu harekatta kaç Rum askerinin öldürüldüğünün bir önemi var mı veya bu sayıyı bugün kim merak ediyor?


O yüzden kaç terörist öldürdüğünüzü matah bir şey yapıyormuş gibi açıklayıp durmayın. Bizim için bir önemi yok; merak da etmiyoruz. Bu çaresizliğin göstergesidir. Ne olup bittiğine kafa yoran, her söylenene “hüloğğğ” demeyen aydın kesimin moralini bozuyorsunuz sadece. Merak ettiğimiz tek şey hedefinizin ne kadarını gerçekleştirdiğinizdir. Siz ondan haber verin.

Hedefinizde El Bab varsa ve hala alamadıysanız kaç terörist öldürdüğünüzden bize ne?

Kavgada yumruk sayılmaz, kaç terörist öldürdüğünüzün ne önemi var?

Bunların toplam mevcutları ne kadar da biz ne kadarını öldürmüşüz? Mesela 34 terörist öldürmüşsek buna sevinelim mi, üzülelim mi? Eğer bütün teröristlerin toplamı 50 ise ha gayret bitiriyoruz diye sevinelim, ama yok 100 bin ise sevinmenin ne anlamı var?

İllaki bir sayı verecekseniz şehitlerin sayısını verin. Nazarımızda sinek kadar değeri olmayanların ne kadar kayıp verdiklerinden bize ne! Bütün gece sivrisinekler seni uyutmamış, gecenin içine etmişler. Sabah kalktığında öldürdüğün sivrisineklerin sayısının bir önemi kalır mı? Senin huzurunu kaçırmışlar mı sen ona bak!

Savaşlarda stratejik başarılar önemlidir. El Bab’ı aldın mı? Rakka’yı kuşattın mı? Münbiç’in ikmal yollarını kestin mi? Falan filan… Ben buna bakarım.


O yüzden şunu söyleyeyim: Kavgada yumruk sayılmaz, sonucunda kimin kimi dövdüğüne bakılır.

IŞİD’in video görüntüleri için Sefter Taş’ın babası ne dedi?

TSK, Suriye sınırında IŞİD ve PYD hedeflerini obüslerle vurdu


Taner Erim
1966 yılında İstanbul'da doğan yazar, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Hava Kuvvetlerinin çeşitli birimlerinde hekim olarak görev yaptıktan sonra 2010 yılında emekli olmuştur. Halen özel sektörde kulak burun boğaz uzmanı ve bir yüksek öğretim kurumunda öğretim görevlisi olarak çalışmakta olan yazarın ilgi alanları siyasi tarih, sinema ve motosiklettir.