Reina saldırısı ne mesaj vermek istiyor?

Terör saldırısının bu seferki hedefi neden eğlence mekanıydı? Reina’ya yapılan saldırının altında ince bir mesaj var mı? Bu saldırıda İstanbul’un en gözde mekanlarından birisinin seçilme nedeni neydi? Onlarca kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı saldırının ardından hangi gerçekler ortaya çıkacak?

Reina saldırısı ne mesaj vermek istiyor?

Kanlı terör saldırısı 2017’ye girdiğimiz ilk saatlerde İstanbul’un gözde mekanlarından Reina’da yüzünü gösterdi. Yeni yıl için iyi temennilerin dillerden düşmediği dakikalarda patlak veren hain saldırıda birçok vatandaşımız yaşamını yitirdi, daha fazlası ise hastanelerde şifa bekliyor.

Terörle baş edemiyoruz

Reina saldırısı ne mesaj vermek istiyor?

2016 yılı Türkiye için saldırıların ön planda olduğu kötü bir yıl oldu. Türkiye’nin 1 numaralı sorunu olan terörle mücadele maalesef ki ülkenin kontrol altına alamadığı bir olgu haline geldi. Güvenlik önlemleri, toplantılar, aramalar, OHAL, huzur operasyonları ve daha nicesi. Ne yaparsak yapalım kötülükler bir yerden çıkıyor ve iyi olan şeyleri yok etmeye çalışıyor.


Benzer saldırılar yapılmaya devam ediyor

1 Ocak 2017 günü Reina’ya yapılan saldırı, son 2 yıl içerisinde dünyanın birkaç şehrinde topluluğun üzerine ateş açılarak yapılan saldırılarla eşdeğer durumda olduğu görülüyor. Hatırlayacağınız üzere; 2015 yılında Paris’te Bataclan Tiyatrosu hedef alınmış 89 kişi hayatını kaybetmişti. 2016 yılında Orlando’da gece kulübüne düzenlenen saldırıda 50 kişi yaşamını yitirmişti. Yine 2016 yılında bu kez Fransa’nın Nice kentinde ulusal gün kutlamalarının düzenlendiği pazara kamyon sürülerek 84 kişi yaşamını yitirmişti. Son olarak Berlin’de Noel kutlamalarının bulunduğu pazara tır girmiş ve 12 kişi yaşamını yitirmişti. İstanbul’da yapılan Reina saldırısı da diğer 4 kentte yapılan saldırıları hatırlatıyor.


OHAL’e rağmen

15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminin ardından 21 Temmuz 2016 tarihinde 90 gün süreyle OHAL ilan edilmiş, sürenin bitişinin ardından 90 gün daha ilave edilerek 19 Ocak 2017 tarihine kadar uzatılmıştı. Ancak görülüyor ki ülkede her ne kadar OHAL ilan edilmiş olsa da terör elinden geleni ardına koymuyor.

Ezber bozuldu, peki mesaj ne?


Bundan önce yaşanan saldırılar genellikle polise, askere ve sivil halka yönelikken, Rus büyükelçinin kendisini koruyan polis memuru tarafından öldürülmesinden sonra, Reina’ya yapılan saldırının altında ince bir mesaj seziliyor. Terör örgütleri verdiği bu mesajda; “can güvenliğini emanet ettiği bir polisin, büyükelçiyi öldürebileceğini” gösterirken 1 Ocak 2017 günü yapılan Reina saldırısı da “polis, asker ve sivil halk dışında en ünlü eğlence mekanına girip, orada da saldırı yapılabilir” olduğunu gösteriyor.

Şiddet savunuluyor, adına fikir özgürlüğü mü deniyor?

2017 yılına girmesek de olurdu! Ortaköy terör saldırısı

Yan komşum potansiyel bir terörist