Rusya da bizi kandırmış olmasın!

ABD’nin CIA Başkanı Mike Pompeo’nun Türkiye’ye gelip MİT Müsteşarı ile görüşerek Rakka’da bir operasyona yeşil ışık yakılması ile birlikte Rusya’nın yanlışlıkla (!) Türk askerlerini şehit etmesi ne tesadüf! Acaba Rusya’da bizi kandırmış (!) olmasın?..

Putin ve Erdoğan CIA Başkanı Mike Pompeo'nun Rakka'da operasyona yeşil ışık yakılması ile Rusya'nın kazaen Türk askerini vurması tesadüf mü?

Rusya da bizi kandırmış olmasın!

Bilindiği üzere ülke olarak bizi kandırmayan kalmadı! Nereye dönsek kandırılıyoruz! Ülke bakkal gibi yönetildiği için kandırılması da kolay oluyor tabi!

ABD kandırdı!


FETÖ kandırdı!

Oslo’da PKK kandırdı!

Esad kandırdı!

Davos’ta İsrail kandırdı; hem de usta bir diplomasi ile çocuğun eline şeker verilir gibi koca ülkeyi 20 milyon dolar vererek kandırdılar!

İç politika bir dert, dış politika ayrı bir dert! Bakın Türkiye’nin Suriye politikasına… Ne olduğunu anlayabilen var mı?


AKP iktidarı, denize düşen yılana sarılır düşüncesi ile Suriye politikasında savrulup gidiyor! İç politikada olduğu gibi dış politikada da bitmiş bir Türkiye var!

15 Temmuz darbe girişiminin başaktörü olan ABD geçtiğimiz günlerde CIA Başkanı Mike Pompeo‘yu ülkemize göndererek MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştürdü!

Rusya aynı gün ne yaptı? Olmayacak bir şekilde, yanlışlıkla (!) Türk askerlerini şehit etti! TSK ne dedi? “Biz koordinatları verdik, nasıl oldu bu iş?!” Rusya, Türkiye ile alay eder gibi “kazayla” dedi. Rus Büyükelçisi Karlov’un öldürülmesinin arkasında nasıl ki ABD varsa, askerlerimizin şehit edilmesinde de yanlışlık yok; Türkiye’ye bir hatırlatma var! Nedir o? “Suriye’de ABD ile atacağın adımlara dikkat et. Yoksa biz buradayız!”

Ardından yine Rusya’dan bir gol daha geldi: “PKK ve PYD terörist değil!” Bu açıklamalar gelirken yine birkaç gün önce Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’ya ait Rus silahı olan karadan karaya, karadan havaya atılan METİS M1 füze ateşleyicisi bulundu.

CIA Başkanı’nın Türkiye’ye gelmesinden önce ‘El Bab’tan öteye gitmem’ diyen bir Türkiye varken; şimdi gözünü IŞİD’in kalesi olan Rakka’ya diken bir Türkiye var!

PKK ve PYD’ye terörist demeyen, diyemeyen iki devlet var: ABD ve Rusya. Suriye’nin kuzeyinde olup bitenler de malum. O bölgenin büyük bir bölümü de PYD kontrolünde. Bu noktada ABD veya Rusya’ya tam anlamıyla ne kadar güvenilebilir?! Son 5 yıldır, Suriye’deki durumu analiz ettiğinizde Rusya’nın kanatları altında olan Esad, Suriye’nin İstanbul’u olan Halep’i de alarak ayakta kaldı. Yani Suriye’de kazanan şu an itibari ile Putin ve Esad’tır. Geçtiğimiz haftalarda Suriye’deki kaotik durumun çözümü için Rusya önderliğinde yapılan Moskova ve Astana toplantıları bunu göstermektedir…

Türkiye; ABD’ye, zaten uzun zamandan beri Rakka’ya yapılacak bir ortak operasyonda PYD’yi yanında görmek istemediğini anlatıyor; ancak ABD, Türkiye’nin bu talebine ciddi olarak bir cevap vermiyor!


O yüzden Putin’e karşı Suriye’de atılacak adıma ya da adımlara gerekli önem verilmelidir. Aksi taktirde Türkiye’nin Suriye politikası yeni hüsranlara ve daha fazla şehitlere neden olacaktır! Ardından da AKP iktidarı yine bu halka “Rusya tarafından kandırıldık” diyecek; halk da bu sözü yine sineye çekecektir!..

AKP’nin İsrail ilişkisinde kıblesi nasıl şaştı?

Moskova’nın açıklamasına Genelkurmay’dan flaş yalanlama


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…