Bağdat Caddesi tecavüzcüsüne ikinci davadan da 12 yıl hapis

Kravat taktığı için “iyi hâl”den indirim verenlerin, kadın alkollüydü diye suç bulanların, tahrik indirimi verenlerin, 13 yaşında rıza sorgulayanların hâkim olduğu karar verdiği şu zamanda adalete olan güvenimizi sağladığın için teşekkürler hakim bey.

Teşekkürler hakim bey bağdat caddesi tecavüz

Bir yıl geçti üzerinden lakin her şey dün gibi aklımızda. İstanbul’un orta yerinde Bağdat Caddesi’nde 19 yaşında bir kadına tecavüz edildi! Üstüne üstelik zanlı, evli iki çocuk babası ve servis şoförüydü. Tabi ki pek ahlaklı toplumumuz kadını sorguladı. Kadının o saatte orada ne işi vardıyla başlayan vicdan yoksunu sorular ardı ardına sıralandı.

O kadar alışmıştık ki aslında bu tarz haberlere de, sonunda kadının her türlü suçlu görülmesine de, erkeğin bir boyun bağıyla özgürlüğüne kavuşmasına da… Tam da her şey yine aynı olacak derken İstanbul 44. Asliye Hukuk Mahkemesi umut oldu, su serpti yüreğimize.


Bağdat Caddesi tecavüzcüsüne 12 yıl daha

24 Ocak 2016 tarihinde gece evine dönmek isterken tecavüze uğrayan 19 yaşındaki kadının davasında mahkeme belki de bir ilke imza attı. 45 yıl cezaya çarptırılan zanlı açılan ikinci davadan da 12 yıl aldı. İşte o gerekçeli karar:

“Mağdurun bir bayan olarak özgürce dilediği saatte istediği eylemi yapabilme özgürlüğünü kısıtlayarak, toplumda güvensizlik, korku ortamının oluşmasına sebebiyet vermiştir. Sanığın mağdurda ve toplumda doğurduğu depresyon, travma, maddi, manevi ve fiziki hak yoksunluğu sonucunun oluşması nazara alınarak alt sınırdan uzaklaşılarak hüküm kurulmuştur.”


Her kelimen için tekrar tekrar teşekkürler Hakim bey! Bize adalete yeniden güvenmemiz gerektiğini hatırlattığın için, eşitliği savunduğun için teşekkürler Hakim bey! Dilerim emsal olur verdiğin karar. Dilerim artık kadının da dilediği gibi yaşam hakkı olduğunu idrak eder herkes! Dilerim vesile olursun namussuzun sesinin kısılmasına!

Namuslu saatlerinizi ayarlamayı unutmayın!


Elif Aver
Elif Aver; 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Cumhuriyet Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden 2010 yılında mezun oldu. Özel sektörde mesleğini yapmakta, ayrıca TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyesi. Yazmak, çizmek ve okumak çocukluğundan beri en büyük tutkusu. Ondan sebep söz yitene kalem bitene kadar yazanlardan.