Şort giydiği için genç kadına minibüste saldırı

İstanbul Pendik’te Melisa Sağlam isimli genç kadına bir minibüste Ramazan ayında mini şort giydiği için saldıran Ercan Kızılateş’in saldırı görüntüleri ortaya çıktı. Önce serbest bırakılan saldırgana, görüntülerin kamuoyunda yankı bulmasıyla yeniden gözaltı kararı çıkarıldı.

Üniversite öğrencisi Melisa Sağlam (21), geçen çarşamba günü bir AVM’ye gitmek için minibüse bindi. Şort giyen Melisa Sağlam’ın yanına gelen Ercan Kızılateş. adlı bir yolcu “Bu ne biçim kıyafet. Ramazanda böyle giyinilir mi? Böyle giyinmeye utanmıyor musun?” diye bağırmaya başladı. Ercak K., ineceği esnada, “Ahlaksız, o…” diyerek Sağlam’ın çenesine yumruk attı.

Kamuoyundaki tepkiler nedeniyle gözaltına alınan ancak daha sonra serbest bırakılan Kızılateş’in saldırı görüntülerine Birgün gazetesi ulaştı. Kızılateş ifadesinde gerçekleştirdiği saldırıyı tahrik oldum diye savundu. ‘Kadınların bu şekilde giyinmesi insanın nefsini tahrik ediyor’ diyen Kızılateş bu ifadelerinin ardından bir de Sağlam’dan şikayetçi olduğunu belirtmişti.


şort saldırısı pendik minibüs ercan kızılateş melisa sağlam

Serbest bırakılan saldırgana gözaltı kararı

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından flaş gelişme yaşandı. Şort giydiği için minibüste darp edilen genç kızla ilgili soruşturmada Başsavcılık serbest bırakılan saldırganın gözaltına alınması için talimat verdi.

Ayşegül Terzi’den sonra


Daha önce kamuoyunda gündeme gelen Ayşegül Terzi isimli kadına şort giydiği için saldıran Abdullah Çakıroğlu akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesiyle defalarca serbest bırakılıp gözaltına alınmıştı. Kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu.

Ayşegül Terzi’ye tekme; ya sonra?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.