Ana Sayfa Hukuk Şule Çet cinayetinde katil zanlılarının ifadesi ortaya çıktı

Şule Çet cinayetinde katil zanlılarının ifadesi ortaya çıktı

Ankara’da bir plazanın 20’nci katından düşerek hayatını kaybeden Şule Çet’in otopsi raporunda darp, cinsel istismar bulgularına rastlanmıştı. Katil zanlılarının ifadeleri ortaya çıktı.

Şule Çet cinayetinde katil zanlılarının ifadesi ortaya çıktı

Ankara’da bir plazadan şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet ile ilgili yürütülen soruşturmada tutuklanan Çağatay A. ve Berk A.’nın mahkemede verdikleri ifadeleri ortaya çıktı. Şule Çet’le aynı odada olduğu belirtilen Çağatay A. suçlamaları reddederken; Berk A. ise olay esnasında dışarıda olduğunu savundu.

23 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet, Ankara’daki bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybetmişti. Olayın intihar olduğu iddia edilmişti.

Çet’in otopsi raporunda ölümünden önce ilişkiye zorlandığına dair bulgular yer almış  kanında da “Uyumayı tetikleyen uyarıcı madde” bulunmuştu. Tırnağındaki DNA bulgularının ise Çağatay A‘ya ait olduğu ortaya çıkmıştı.

Olayın ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan Çağatay A. ve Berk A. otopsi raporunun ardından soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Katil zanlılarının mahkemede verdiği ifadeler ortaya çıktı

NTV’de yer alan haber göre; şüpheliler suçlamaları reddetti. Şule Çet’in katil zanlısı olarak gösterilen Çağatay A., savunmasında “Suçsuzum” dedi.

Tecavüz iddialarını reddeden Çağatay A. “Maktülle cinsel amaçlı değil, başka hiçbir şekilde yakınlaşmamız olmadı” şeklinde ifade verdi. Çağatay A. daha önce verdiği ifadeyi tekrar ettiğini belirtti.

“Çağatay’ın eli şişmişti, ona vurdum”

Şüphelilerden Berk A. ise olay anında odada olmadığı ifade ederek suçsuz olduğunu savundu. Berk A. olaydan sonra sinir krizi geçirip genç kızla aynı odada bulunan Çağatay A.’ya vurduğunu öne sürdü.

“Kız atlayıp gitti dedi”

Berk A., ifadesinde “Onlar içerideydi. Ben olay yerinde yoktum. Atladığını düştüğünü görmedim. Çağatay yanıma geldi. Kızın atlayıp gittiğini söyledi. Çağatay’ın elinin şiştiğini gördüm. Olayın vahim olduğunu anladım. Hemen aşağı indim. Güvenlik görevlisini gördüm. Buradan bir kız geçti mi diye sordum. Geçmedi deyince, sinir krizi geçirdim. Çağatay’a vurdum. Kızın atladığı yerde değildim. Cinsel amaçlı herhangi bir şekilde temasım olmadı” dedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Çağatay A. ile Berk A., çıkarıldıkları mahkemede “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “cinsel saldırı” suçlarından hafta sonu tutuklanmıştı.

Tecavüz ve cinayet kurbanı #ŞuleÇetİçinAdalet çağrısı

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.