2019 yılında bir şeyleri değiştirelim

Daha az şeyi kafaya takarak daha az sinirlenelim. O kadar küçük şeyleri kafamıza takıp kendimize dert ediyoruz ki… 2019 yılında bir şeyleri değiştirelim.

Her zaman bir B planınız olsun

Birkaç saat içerisinde çözebileceğimiz bir problem günlerce belki aylarca kafamızı meşgul ederek günlük hayatımızdaki performansımızı düşürüyor. 2018 yılının son aylarında toplumda çok yüksek seviyede seyreden bir mutsuzluk, hayattan bıkmışlık ve inancını yitirmişlik söz konusu.

Her koşulda her zaman gülümsemek ve hayatına devam etmek elbette mümkün değil, fakat değmeyecek sorunlarla gereğinden fazla mücadele etmek ve onlar için kendimizi yıpratmak daha büyükleri karşımıza çıktığımızda kontrol yeteneğimizi ve enerjimizi etkiliyor. Bu yıl, kendimize her şeyin bir çözümü olduğunu tekrarlayın ve inanınki çözmek için gerekli olan her neyse bulacak güce sahipsiniz.


Her zaman bir B planınız olsun

İkili ilişkilerinizde bir sorunu çözme yolunuzda, işinizde, eğitim hayatınızda her zaman ilk aklınıza gelen yolun doğru sonuçlar vermeyeceği ihtimalini bilerek bir diğer yolu keşfetmeye çalışın. Bu sadece sizi kötü ve çaresiz bir durumda kalmaktan kurtarmayacak. Aynı zamanda bir konu üzerinde çok yönlü düşünebilmeyi başka seçenekleri değerlendirebilme yeteneğinizi ön plana çıkaracaktır. Bir B planınızın olması, ilk çıkar yolunuzun sonucunu beklerden daha rahat, daha az stresli ve kendinize güvenli ilerlemenizi sağlayacak, göreceksiniz.

Yanınızdaki insanları sevin

Elbetteki hepimiz ailemizi, arkadaşlarımızı seviyoruz fakat hayatlarımızdan cıkarıp atmak cok kolaylaşmadı mı sizce de? Her zaman karşınızdaki kişinin eşiniz, anneniz, babanız, kardeşiniz olduğunu kendinize hatırlatın.

Birilerinin yanınızda ve arkanızda olması her an bulunabilen bir şey değil. Bunu yapabilmek bazı durumlarda çok zor da olsa şunu sakın unutmayın: Dünya gitgide sevgisizleşirken sevdiklerinizi üzmek, kırmak ve kaybetmek yaratmaya çalıştığımız Dünya’ya katkı sağlamayacak.


Hayvan dostlarımızı sevin

Hayvan dostlarımızı sevin

Korkuyor olabilirsiniz, evinize alacak ve bakacak durumda olmayabilirsiniz, bunu arzu etmiyor da olabilirsiniz. Fakat kapınızın önüne, bahçenize koyacağınız su ve mama kaplarını bir sabah boş gördüğünüzde tadacağınız mutluluk ve iç huzuru tarif edilemez. Daha çok dostumuza yardım ederek kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz. Sadece deneyin.

Kadınları, çocukları, yaşlıları sevin ve koruyun

Her yıl bir öncekinden daha korkunç ama duyduğumuzda bizi şaşırtmayan haberler ile dolu bir şekilde sonlanıyor. 2018 de bu yıllardan bir tanesi.

Her yıla, bu yıl bir öncekinden daha güzel, daha mutlu, daha sağlıklı, insanların birbirini öldürmediği, kadınların katledilmediği, yaşlıların sokağa atılmadığı, çocukların ağlatılmadığı bir yıl olsun diyerek başlıyoruz ve bunu sürdüremiyoruz. Her eve, her mağdura gücümüzün yetmeyeceği aşikar, siz kendinizden başlayın.

Daha az telefon daha fazla sosyal hayat

Daha az telefon daha fazla sosyal hayat

Sohbet edecek, gülecek, tartışacak konularımız çok. Toplum olarak konuşmaya, farklı pencerelerden bakmaya, insanları anlamaya ve daha çok kahkahaya ihtiyacımız var.


Hepimiz bir noktada telefonlarımızın esiri olsak da iletişimsizlik ve birbirimizi anlayamama durumunu yaratan tek şey belki de teknolojidir. Ailenizle ve arkadaşlarınızla oyun oynayın, sohbet edin, gülün ve onlardan bir şeyler öğrenmeye çalışın. Çalışın ki birbirimizi daha iyi anlayalım.

Duyguları ehlileştirerek benlik dağını yıkan kişi, aşkı görür


İlayda Usman
Kitlelere ulaşmanın ve tanımadığınız insanların hayatlarına dokunmanın binbir türlü yolu olduğuna inandım hep. Bir öğretmen gelecek nesillerin mimarıdır, bir siyasetçi toplumun ulaşılamayan yerlerin dokunabilir, bir doktor veya bir avukat hayat değiştirebilir. Ben yazmayı seçtim. Yazmaktan keyif aldığım şeyler, anlatmak istediklerim bitmek bilmezdi.