Zihin Yalanları: Kendi yalanlarınızla yüzleşmeye hazır mısınız?

İnsanlar doğarlar, uyurlar ve ölürler. Çok az insan ölmeden önce uyanır. Ve şimdi sizin için de uyanma vakti gelmiş olabilir. Metropol Dervişi kitabının yazarı Cem Özüak’ın Zihin Yalanları adlı ikinci kitabı çıktı.

Zihin Yalanları: Kendi yalanlarınızla yüzleşmeye hazır mısınız?

Kendi yalanlarınızla yüzleşmeye hazır mısınız?

Cem Özüak’ın yeni kitabı Zihin Yalanları Destek Yayınları etiketiyle çıktı. Zihinlerimizin nasıl kölesi haline geldiğimizin ve bu köleliğe son vermenin yollarının anlatıldığı bu kitabı okuduğunuzda yeni bir bilincin kapılarını da açmış olacaksınız.

Cem Özüak, Zihin Yalanları kitabında yaşamla ilgili pek çok bilinmeyen ve suistimale açık konuyu çok net ve anlaşılır bir şekilde anlatarak açıklığa kavuşturmuş. Zihin Yalanları hem eleştiren hem de hayatı daha iyi yaşamak için metodlar sunan bir kitap.


Dört bölümden oluşan kitapta öncelikle beynin bölümleri ve çalışma prensipleri anlatılıyor. Ardından zihin ve zihnin nasıl çalıştığının aktarıldığı kitabın üçüncü bölümünde zihnin düştüğü tuzaklar örneklerle açıklanıyor. Dördüncü ve son bölümde ise zihinsizliğe ve zihni nasıl devreden çıkarabileceğimize dair bilgiler veriliyor. Zihin Yalanları zihni reddetmiyor. Zihnimizin yeterli olmadığı anlarda ne yapmamız gerektiğini anlatıyor. Dolayısıyla kitabı bitirdiğinizde zihninizin tuzaklarına düşmemeyi öğrenmenin yanı sıra, zihninizi nasıl daha iyi kullanabileceğinizi de öğrenmiş olacaksınız.

Önceki kitabım Metropol Dervişi, farkındalık yolunda okuyuculara çok önemli adımlar attırmıştı. Rahatlıkla söyleyebilirim ki Zihin Yalanları ile şimdi çıta çok daha yükseklere taşınacak. Yeni bir bilincin kapıları sonuna kadar açılacak. Kitabımızın insanlığa şifa olması dileklerimle…  Cem Özüak

Arka kapaktan:

Sosyal bilimler, “Dünya, insanoğlunun tüm ihtiyaçlarını karşılar, ancak tüm hırslarını değil.” der.  Söylenen yalanlara, vaatlere, geleceğe inanma eğilimindedir insan. En çok da kendimize yalan söyleriz. Zihnimizin fark edemediği yalanlar çoğu zaman en basit olanlardır. “Toplum, karmaşık bir gerçeğe değil, basit bir yalana inanır” der geçen yüzyılın toplum kuramcılarından Alexis de Tocqueville.

Bütün bu yalanların içinde işte size görmediklerinizi gösterecek bir kılavuz kitap…

Prof. Dr. Uğur Batı

Bizler kalbimizi ve sezgilerimizi bir kenara bırakarak kendimizi sadece zihinden ibaret sandık. Zihin ise uyanık olduğumuzu zannettirerek sürekli uyutuyor bizi. Rüyadayken rüyada olduğunu anlayamaz insan. Bu da öyle bir şey. Zihnimiz bizi bu denli yanıltırken peki öyleyse biz hangi hayatı yaşıyoruz?

“Mademki bu dünya hayatı bir rüyadan ibarettir, öyleyse yorumlanması gerekir” demiş İbn-i Arabi. Hayatın da bir rüya olduğunu anladığımızda onu yönlendirmek daha kolay olacak. Akıllı bir insan eğer isterse rüyadan uyanabilir. Ama bunu zihnimizin bize söylediği yalanlarla yapamayız. Çünkü zaten zihin bu rüyanın bir parçasıdır.

İnsanlar doğarlar, uyurlar ve ölürler. Çok az insan ölmeden önce uyanır. Ve şimdi sizin için de uyanma vakti gelmiş olabilir…

Zihin Yalanları kitabını Kitap Yurdu‘ndan temin edebilirsiniz.


Cem Özüak kimdir?

İstanbul doğumlu olan Cem Özüak, üniversite hayatında sırasıyla 1998 yılında Kocaeli Üniversitesi Fotoğraf Bölümü ve 2002 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 2010 yılında Marmara Üniver­sitesi Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı Kişiler Arası İletişim Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Yüksek lisans tezi “Kitle İletişim Araçlarıyla Propaganda Teknikleri”dir. Şu anda İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde eğitimine devam etmektedir. Neoglance Eğitim Derneği’nden nefes koçluğu ve öğrenci koçluğu eğitimleri almıştır. ICF onaylı koçluk eğitimi­ni House of Human’da tamamlamıştır. Eğiticinin eğitimleri de dahil olmak üzere pek çok kurumdan çeşitli eğitimler almıştır.

İş hayatına Yaşar Holding’de pazarlama uzmanı olarak baş­ladı ve 2 yıl bu görevde çalıştı. Ardından 2004 yılında Türkiye İş Bankası’na girdi ve orada 8 yıl boyunca çağrı merkezinden nakit yönetimine kadar geniş bir skalada bankacılık tecrübesi edindi.

2013 yılında Vodafone – İŞKUR ortaklı bir insan kaynakları projesinin Türkiye yöneticiliğini yaptı. Bu projede Vodafone’un ihtiyaç duyduğu kurumsal satış kanalı müşteri temsilcilerinin seçilmesi, eğitimlerinin verilmesi ve ardından işe yerleştirilme­lerini sağlayan tüm süreci yönetti.

İletişim bilimleri ve farkındalık alanlarındaki çalışmaları profesyonel hayatında ön plana çıkınca tamzamanlı olarak eğit­menlik ve danışmanlık yapmaya başladı.

Okan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak iletişim dersleri vermektedir.

Harp Akademileri kurmay subay yetiştirme programında dönemsel olarak iletişim dersleri vermiştir.

2010 yılından beri İndigo dergisinde yazarlık yapmaktadır. İletişim ve farkındalık alanlarında yazıları yayımlanmaktadır.

2015 yılında 23 üniversite, 17 kulüp işbirliğiyle düzenlenen Türkiye İnovasyon Zirvesi’nde “Yılın En İnovatif İletişim Eğit­meni” seçildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı departman­larda satış, mağazacılık, çağrı merkezi ve insan kaynakları alan­larında “uzman eğitmen” unvanıyla dersler verdi.

Kurumlara, üniversitelere ve açık gruplara seminerler ve eğitimler vermektedir.

Eğitimini verdiği konular:


İkna, algı yönetimi, liderlik, yönetim becerileri, zaman yö­netimi, satış teknikleri, beden dili, öfke ve stres yönetimi, takım çalışması, motivasyon, problem çözme ve karar verme, kurum kültürü ve biz bilinci, eğiticinin eğitimi, sunum teknikleri, müşteri ilişkileri, müşteri deneyimi yönetimi, zor insanlarla başa çıkma, mülakat teknikleri, çatışma yönetimi, etkili iletişim teknikleri, telefonda iletişim, protokol kuralları, çağrı merkezi eğitimi, insan tanıma sanatı.

Türkiye en çok satan kitaplar 2018 listeleri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.