Kaçak Kuran kursunda 9 yaşındaki çocuğa tecavüz eden adam tutuklandı

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde ilçe milli eğitim müdürlüğünden izinsiz faaliyet gösteren kaçak yatılı Kuran kursunda kalan 9 yaşındaki B.E.K.’ye cinsel istismarda bulunan 24 yaşındaki kurs hocası E.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

emrah karadaş gaziantep oğuzeli Kaçak Kuran kursunda 9 yaşındaki çocuğa tecavüz eden adam tutuklandı

Oğuzeli ilçesine bağlı Körkün Mahallesi’nde, iki gün önce jandarmaya başvuran H.K., torunu B.E.K.’ya gittiği yatılı eğitim yurdunda kurs hocalarından E.K.’nin cinsel istismarda bulunduğu ihbarında bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, E.K.’yi gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli E.K. tutuklandı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, anne-babasının ayrılması ve babası babasının cezaevine girmesi üzerine Hasan Hoca İlim Vakfı’nın yatılı Kuran kursuna verilen üçüncü sınıf öğrencisi taciz edildiğini dedesine anlattı. Kursta öğrenci sorumlusu olarak görev yapan E.K., 15 Haziran’da B.E.K.’yi arşiv odasında çağırdı ve istismar etti. O gün dedesi H.K.’nin evine dönen B.E.K., çamaşırını yıkatmak istedi. Dedesinin kuşkulanması üzerine B.E.K. kursta başından geçenleri ağlayarak dedesine anlattı. Dede H.K.’nin şikâyeti üzerine E. K. gözaltına alındı.


“İlk defa oldu, bir anda gerçekleşti, planlamadım”

Sanık K. ifadesinde “Yaşımın büyük olması nedeniyle bana hoca derler. Ben yatılı talebelerin ihtiyaçlarıyla ilgileniyorum. Bu iş için aylık 200-300 lira alıyorum. Ben de yatılı kalıyorum. Böyle bir olay ilk defa meydana gelmiştir. Olay bir anda gerçekleşti. Daha önce planlamadım” dedi. K. tutuklandı.

Olayla ilgili yazılı açıklama yapan Oğuzeli Kaymakamlığı eğitim verilen yerin kaçak olduğunu belirtti. Açıklamada şöyle dendi:


“Konu ile ilgili yapılan incelemede şüpheli E.K. ivedilikle gözaltına alınarak gerekli adli tahkikat tamamlanmış ve çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Olayın geçtiği yerle ilgili yapılan araştırmada; eğitim verilen yerin kaçak olarak faaliyet sürdürdüğü, yaz döneminde kullanıldığı, çocukların barınma ve iaşe işlemlerinin yürütülmesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden talepte bulunulmadığı ve diğer resmi kurumlardan alınmış herhangi bir izinlerinin olmadığı belirlenmiştir.

Mülki amirin onayıyla, ilgili kurumlar, öğrencileri ailelerine sorunsuz bir şekilde teslim edilmesini sağlamış ve bahse konu bina mühürlenerek faaliyetine son verilmiştir.


Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmekte olup, üzücü olayın konusu hassasiyetle takip edilmektedir.”

Video: Pakistanlı sığınmacı kadını taciz etti, polis linçten zor kurtardı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.