Kola, puro ve sigarillo ürünlerine ÖTV zam oranı artırıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararla kola içeceklerine Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 35’e çıkarıldı. Puro ve sigarillonun ÖTV oranı yüzde 80’e çıkarıldı.

Kola, puro ve sigarillo ürünlerine ÖTV zam oranı artırıldı!

Kola, puro ve sigarillo ürünlerine ÖTV zam oranı artırıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, kola ürünleri ile bazı tütün ürünlerindeki vergi oranları ile asgari maktu tutarları yeniden belirlendi.


Kolada ÖTV oranı yüzde 25’ten 35’e çıkarıldı!

Buna göre, kolalı gazozlarda yüzde 25 olan ÖTV tutarı, yapılan değişiklik ile yüzde 35’e yükseltildi.

Puro ve sigarillo ürünlerine ÖTV zammı yüzde 40’tan 80’e çıkarıldı!

Ayrıca karara göre, tütün içeren purolar, sigarillolar, tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar, uçları açık purolar, sigaralar ve tütün yerine geçen maddelerden yapılmış sigaraların yüzde 40 olan ÖTV tutarı yüzde 80’e çıkarıldı.

Öte yandan, net muhtevası 500 gramı geçmeyen ve net muhtevası 500 gramı geçen ambalajlarda olanların ise yüzde 63 olan ÖTV tutarı yüzde 40’a düşürülürken sigaranın ÖTV oranında bir değişiklik yapılmadı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar:

Resmi Gazete kola puro sigarillo ötv zam oranları

Öte yandan, net muhtevası 500 gramı geçmeyen ve geçen ambalajlarda olanlar “diğer mamul tütün ve mamul tütün yerine geçen maddeler; homojenize veya yeniden tertip edilmiş tütün; tütün hülasa ve esansları” için yüzde 65,25’lik ÖTV oranı yüzde 40’a, asgari maktu vergi tutarı ise 0,2429 liradan 0,05 liraya düşürüldü. Maktu vergi oranı ise 0,4539 lira olarak yeniden düzenlendi.


Kaynak: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/03/20200326-2.pdf

Tarım uzmanı: Önlem alınmazsa birkaç ay içinde kıtlık olabilir!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.