29 Mayıs’tan sonra ilk kez vaka sayısı 1000’in üzerinde!

Türkiye’de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 15 kişi yaşamını yitirdi, 1195 yeni vaka tespit edildi. En son 1000’in üzerinde vaka sayısı 29 Mayıs tarihinde görülmüştü. 29 Mayıs tarihinde açıklanan verilerde günlük 1141 vaka tespit edilmişti

29 Mayıs tan sonra ilk kez vaka sayısı 1000 in üzerinde!

29 Mayıs’tan sonra ilk kez vaka sayısı 1000’in üzerinde!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile ilgili son verileri açıkladı.


Türkiye’de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 15 kişi yaşamını yitirdi, 1195 yeni vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 4 bin 778’e, toplam vaka sayısı 175 bin 218’e yükseldi.

En son 1000’in üzerinde vaka sayısı 29 Mayıs tarihinde görülmüştü. 29 Mayıs tarihinde açıklanan verilerde günlük 1141 vaka tespit edilmiş, 15 kişi yaşamını yitirmişti.

29 MAYIS VAKA sayısı

12 haziran koronavirüs

Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, bugünkü iyileşen hasta sayısı 1242 olurken, toplam iyileşen hasta sayısı 149 bin 102’ye ulaştı.

Toplam yoğun bakım hasta sayısı 664’e ulaşırken, toplam entübe hasta sayısı 282 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Bugünkü vaka sayısı 1.195. Henüz iyileşmemiş hastalarımızın sayısı yaklaşık 25 bin. Yoğun bakım ve entübe hasta sayısındaki artış, beklenen artışın sınırında. Virüsün yayılımı hatalı iyimserlikten kaynaklanıyor. Maske, mesafe ve temizlik kuralına uyalım” ifadelerini kullandı.


Vaka sayıları öngörülen rakamlara inmiyor!

Vaka sayıları öngörülen rakamlara inmeyince Bilim Kurulu, cezai yaptırımların artırılmasını ve sokağa çıkma yasağı uygulanmasını teklif etti. Öneriye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da sıcak baktığı belirtiliyor. Adana, Diyarbakır ve bazı doğu illerinde vaka artışları yaşanıyor.

Bilim Kurulu’nda yapılan değerlendirmelerde “Bu açılımların çok fazla olumsuz yansıması olmadı. Açılımlar, vakaların azalma hızını düşürdü. Bunun tek sebebi ihmaller. Bu ihmaller yaygın değil. Aksi hâlde İran’da olanlar bizde de olurdu. Lokal olarak kurallara uymayanlar var” görüşünün dile getirildiği kaydedildi.

Bursa’da vaka sayısı bir günde yüzde 50 arttı

Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte iller seyahat yasağı kaldırıldı, kafeler açıldı. Sokağa çıkan yurttaşlar arasında sosyal mesafe kayboldu. Bursa Valisi Yakup Canpolat, koronavirüs vakalarında bir günde yüzde 50 artış olduğunu söyledi.

Diyarbakır’da vaka sayısı 1500’e yükseldi: Bu durum kaygı vericidir, endişeliyiz

Diyarbakır’da Coronavirus vaka sayısının bin 500’e yaklaştığını belirten TTB Merkez Konsey üyesi Halis Yerlikaya, ‘Bu durum kaygı vericidir, endişeliyiz’ dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandeminin başlangıç sürecinde yüksek vaka sayısıyla dikkati çeken İstanbul, Ankara ve İzmir’de vaka sayısında düşüş, Diyarbakır ve Bölge ilerinde ise yükselişe geçtiğini açıkladı.


Yeni dönem ile vaka sayısında yaşanan hızlı artışın dikkat çektiği Diyarbakır’da normalleşme sonrası yaklaşık 24 bin kişi karantinaya alındı.

Bilim Kurulu sokağa çıkma yasağı istiyor: Vaka sayısı yeterince düşmedi!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.