AKP şunu çok iyi biliyor: “Bizi, ancak ekonomi götürür!”

İktidar için ekonomi hiç iyi gitmiyor! AKP iktidarı şunu çok iyi biliyor: “Bizi, ancak ekonomi götürür!” Doğru da açıkçası! Halka, ekonomiyi unutturmak için siyasi demagoji, propaganda yapılıyor.

akp ekonomi çöküşü

İktidarın ekonomik çöküşü!

AKP iktidarı ekonomik olarak sıkıştığı için özellikle milliyetçi ve dini duygulara hitap edecek argümanları kullanmaya başladı. Ekonomik olarak, kendi ayağımıza kurşun sıktığımız olaylar da yok değil!..


İktidar için ekonomi hiç iyi gitmiyor. AKP iktidarı şunu çok iyi biliyor: “Bizi, ancak ekonomi götürür!”

Doğru da açıkçası!..

Halka, ekonomiyi unutturmak için siyasi demagoji, propaganda yapıyor.

Geçtiğimiz aylarda Ayasofya, cami yapıldı. Çok mu ihtiyacımız vardı yeni bir camiye? Hayır! Neden cami yapıldı, Ayasofya o zaman? Sonuç itibari ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha öce “Ayasofya’nın, camiye açılması durumunda bunun ağır bedelleri olabileceğini” söylemişti.

Aslında cevabı basit, kötü giden bir ekonomiden bahsedilmemesi ve dini duygulara dokunarak halkın dikkatini başka yönlere çekmek. Yoksa, bizim camiye ihtiyacımız mı var? Alın, daha yeni yapılan Çamlıca Cami. 63 bin kişilik kapasitesi var. Ne kadar cemaati var?..

Maliyetinin 110 milyon dolar olduğu ifade ediliyor. İsraf değil mi, İslam’a göre. Hem de büyük günahlardan! Diyanet buna neden ses çıkarmadı?


Türkiye maalesef bilinçli bir şekilde, kendi iradesiyle günah işleyen Müslüman bir ülke!

Geçtiğimiz ay Karadeniz’de doğalgaz bulunduğu açıklandı. Bu ülkemiz için olağanüstü bir durum. Her ülke vatandaşı da bundan mutluluk duyar diye düşünüyorum. Ancak, çıkarılan rezervin öyle beklenildiği kadar yüksek olmadığı görülüyor.

İktidar medyası, öyle bir sunum yaptı ki, sanki doğalgazla bir anda faturalar düşecek, ki zaten bunun çıkarılıp dağıtımı için yıllar gerekiyor. Bu da maalesef ekonominin durumunu unutturmak için yapılan spekülatif haberdi.

AKP iktidarı ekonomik olarak köşeye sıkıştığı için ne yapacağını şaşırdı. Dikkat edilirse milliyetçi ve dini duygulara hitap edilmeye çalışılıyor. Fransa ile atışılması da bunun bir örneği… Macron‘un İslam’a dönük eleştirel tavrı ve bunun üzerine Fransa ile atışılması… Şimdi, Fransa’nın boykot edilmesi istendi. Ancak, Türkiye’ye gönderilen grip aşıları Fransa’dan… Fransa’nın aşılarını almayın öyleyse!..

Şöyle ki, hatırlanacağı üzere İsrail ile “One minute” tartışması yapılmıştı. O dönemde İsrail’in boykot edilmesi istenmişti! Ancak ne oldu o dönemde? İsrail’le, ülke olarak ticaret hacmimiz arttı!..

Geçtiğimiz günlerde inanılmaz bir haber daha ortaya çıktı: “Devlet, istediği şirkete el koyabilecek”. Bu kendi ayağına sıkmaktır. ‘Ülkeme yatırım yapmayın, gelmeyin’ demektir. Başka açıklaması yoktur bunun…


AKP iktidarının ekonomisi çökmüştür! Bundan sonra olacaklar ise bu gidişatın tuzu biberi olacaktır!..

Seçim anketi: Erdoğan sadece 2 adaya karşı kaybediyor!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…