Donald Trump ve Joe Biden: Al birini vur ötekine!

ABD seçimlerini Türkiye olarak belki de biz, Amerikalılardan bile daha çok yakından takip ediyoruz. AKP’ye yakın isimler Trump’tan yanalar. Ancak küresel, emperyalist bir ülkede hangi liderin başkan olacağının bir önemi var mıdır?

trump biden

Donald Trump ve Joe Biden: Al birini vur ötekine!

AKP’li oy verenler kardeşlerimizi görünce şaşırmamak mümkün görünmüyor? O kadar ki, dün CNN Türk kanalında AKP’li gazeteci, ABD’den televizyona bağlanan gazeteciyi ‘ABD vatandaşı olup Biden’ı desteklemesi’ düşüncesinden dolayı neredeyse vatan hainliği ile suçlayacaktı.


ABD seçimlerini, Türkler olarak belki de, ABD’lilerden daha çok takip ediyoruz. Türkiye’de AKP’ye yakın olanlar veya şöyle tanımlamak daha doğru olacak; ülke geneli olarak Trump’ı destekler konuma gelindi ve Biden’ı tuk aka edildi.

Trump’ı, Türkiye olarak desteklemek ne kadar doğru tartışılır. Trump’ın küresel dünyada “tatlı çocuk” olarak görülmesi ilginç olur. Sonuç olarak Trump’ın, Türkiye’ye karşı 4 yıldır ‘dengesiz ve tutarsız’ açıklamalarını da biliyoruz.

Biden neden istenmiyor?

Bundan aylar önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İletişim Başkanı olan Fahrettin Altun‘un, Biden’ın Türkiye’ye yönelik açıklamasını gündeme taşımasıydı. Bu açıklamada Biden “Erdoğan, Türkiye’de muhalifler desteklenerek iktidardan gönderilmelidir. Ancak, bunun darbe ile değil seçimle yapılması gerekir” demişti. Halbuki, Biden bu açıklamayı çok öncesinde yapmıştı.

Ülkede kötü giden ekonomiden dolayı Fahrettin Altun o günlerde gündem değiştirmek için bunu dikkate sunmuştu. Yani, amaç gündem değiştirmekti. Başarılı oldu diyebiliriz. Çünkü, Biden’ın bu açıklaması bugünlere alt yapı oluşturdu ve bugün millet olarak Biden’dan nefret eder hale geldik.

Şunu belirtmek isterim ki, ‘al birini vur ötekine’ ya da ‘denize düşen yılana sarılır’ olayıdır bu durum.

Geçmişe bakıldığında Trump, Türkiye için, “Ekonomilerini yok edeceğim” dedi mi?

Evet, bunu söyledi ve ekonomi bugün ortada. Tabi, ekonomide sadece Trump’ın değil, Türkiye’nin ekonomik yapısal sorunları da bu duruma neden oldu…


‘Kudüs’ün başkent ilan edilmesi’ni kim yaptı? Trump değil mi?..

FETÖ lideri olarak kabul edilen Fethullah Gülen’in iadesi istendiğinde Türkiye’ye vermeyen Trump değil miydi?

F 35 krizi, S 400 krizini Trump döneminde yaşamadık mı?

YPG‘ye 4 – 5 bin belki daha fazla mühimmat taşıyan tırı, Trump göndermedi mi?

İran‘dan dolayı az kalsın Türkiye’ye yaptırım uygulamayacak mıydı?

Rahip Brunson krizini Trump’la yaşamadık mı? Adamlar ‘sizden alacağız o adamı’ dediler; bizimkiler de ‘zor alırsınız biraz’ dedi ama adamlar geldiler ve aldılar?!..

ABD’de siyaset ‘süreklilik’ arz eder. Dış politikaları etkin bir şekilde değişmez. O yüzden emin olun Türkiye politikası çok da değişmez, değişmeyecektir.


Yani ha Trump gelmiş ha Biden!

ABD seçimlerinde son durum


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…