Pazarcı esnaf isyan etti: Pazarda iş yok, pudra şekeri alıp onu satacağım!

Pazarcı esnaf, Kürşat Ayvatoğlu’na gönderme yaparak, “Ben pazarı bırakıyorum zaten artık, pazarda iş yok. Sadece yapacağım tek şey börekçiler iyi iş yapıyor; pudra şekeri alıp pudra şekeri satacağım” dedi. Çevredeki pazarcılar da alkışla destekledi.

Esnaf isyan etti: Pazarda iş yok, pudra şekeri alıp onu satacağım!

Video aşağıda – Pazarcı esnaf isyan etti: Pazarda iş yok, pudra şekeri alıp onu satacağım!

TELE1 muhabiri Engin Açar, pazardaki fiyat artışını esnaf ve yurttaşlarla konuştu. Pahalılığa isyan eden bir pazarcı esnafı ise eski AKP’li ‘büro personeli’ Kürşat Ayvatoğlu’na gönderme yaparak “Ben pazarı bırakıyorum zaten artık, pazarda iş yok. Sadece yapacağım tek şey börekçiler iyi iş yapıyor; pudra şekeri alıp pudra şekeri satacağım” ifadelerini kullandı. Esnafa çevredekilerden de alkışlı destek geldi.

Bir pazarcı şunları söyledi:

“Kış meyvesi bitmek üzere olduğu için yüksek, yaz meyveleri zaten yüksek. Pandemi nedeniyle de bir yükseliş var. Pandemi başlamadan önce portakalı bu zamanda 5 liraya satıyorduk şimdi 8’e satıyoruz. Her şey yüksek olduğu için yurttaşlar zaten meyveden kısıyor”

“Yemin ederim yapmayacağım bu işi, alacağım pudra şekerini”

Alım gücünün düştüğünü söyleyen bir başka pazarcı esnafı ise “Millet geliyor diyor ki kredi kartı. Kredi kartıyla biz nasıl yapacağız? Kadın geliyor 50 lirası var, bir tezgaha uğruyor meyveye uğramadan gidiyor.” dedi. Fiyat artışına isyan eden esnaf, uyuşturucu kullandığı anların görüntüleri çıkan AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’nu da unutmadı. Ayvatoğlu’nun “Uyuşturucu değildi, pudra şekeriydi” savunmasına gönderme yapan esnaf şöyle devam etti:

“Ben pazarı bırakıyorum zaten artık, pazarda iş yok. Sadece yapacağım tek şey börekçiler iyi iş yapıyor; pudra şekeri alıp pudra şekeri satacağım. Ne yapayım pazarda? 7 liraya alıyorum 8 liraya satıyorum. Karşıdaki de haklı, adam alıyor bin lira maaş nasıl geçinsin? Yemin ederim yapmayacağım bu işi, alacağım pudra şekerini. Pudra şekerini dolduracağım poşete.” (TELE1)

Video – Pazarcı esnaf isyan etti: Pazarda iş yok, pudra şekeri alıp onu satacağım!

Video: Pazar yeri bomboş: Bir salatalığa, domatese hasret giden çok!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.