Dolar endeksi, ASELS ve USDTRY grafik yorumları: Bayram ardı beklentileri

Bayram arifesinde ekonomide şimdiden kapanma sonrası beklentiler oluştu. Cevher fiyatlarında artış sanayiyi çok zorlayabilirdi, ancak yapılan son teşviklerle orta ve büyük ölçekte sanayi daha emin bir konumda duruyor. Ancak beklentiler doların yükselmesiyle bir nebze nötralize oldu denebilir.

Dolar endeksi

Gümüş troy ons/ounce (31.10 gram ağırlık biriminden) 27.2 USD (yüzde -1.69, Al sinyaliyle) ve Platin 1222.9 USD ile (yüzde -1.47, Al sinyalinde) işlem görmektedir. Ons paladyum 2863 USD fiyatıyla (%-2.16) değeriyle alıcı satıcı bulmaktadır.

Bakır 1 pound (0.4535 kg) 4.7295 USD fiyatıyla %-0.68 (Al göstergesinde) ile işlem görmektedir. Bununla birlikte spot altın, 1821 USD (%-0.82, Al sinyali vererek) çizgisinde ilerlemektedir.

Asya borsalarına bakarsak Şangay komposite ise 3462.7514 (%0.61) bulunmaktadır. NIKKEI ise 28147.44 (%-1.61) bulunmaktadır. Birleşik Krallık FTSE 100 Endeksi 7004.6 çizgisindedir (%0.82). Dow Jones Endüstriyel 33801.9 çizgisiyle (%-1.36) puanında bulunmaktadır. SP500 4087.33 çizgisiyle (%-1.56) değeriyle ilerlemektedir.

ASELS grafik analizleri:

asels hisse
Grafik TradingView’den

Aselsan hisse grafik, 14.85 TL fiyatıyla yüzde -0.07 düşüş göstererek hareketine devam ediyor. Bir aylık en yüksek değeri olan 15.5 değerine 0.65 kadar fark bulunmaktadır. Bir aylık en düşük değeri olan 14.22 seviyesine bakılırsa bu seviyeden an itibariyle 4.430 yüzdelik farkı olduğu görülebilir.

Osilatörler Nötr sinyalleri ön plana çıkıyor. ADX, söz konusu trendin, Nötr sinyal ile trendin kararsız kaldığını ve 19.61 N çizgisinden ilerlediğini gözler önüne seriyor.

Müthiş osilatör Nötr çizgidedir ve -0.13676471 N net bir çerçeve sunmamaktadır. ATR 0.33914585 Sat fırsatına dair bilgi sağlıyor. CCI20, momentum bazlı Emtia Kanal Endeksi -43.83 N Nötr sinyaldedir.

MACD, yatırımcıların fiyattaki yükseliş veya düşüş hareketinin güçlenip güçlenmediğini anlamalarına yardımcı olur. -0.17045265 A olarak Al sinyali ile boğa piyasasına dair emareler sunuyor.

Yüksek dip oluştu ancak çok durağan oluştu. Biraz bekleyip 14.80 seviyelerinden yükselmeleri olumlu olabilir.

ABD Dolar endeksi (DXY) grafik yorumu:

dxy dolar endeksi
Grafik TradingView’den

Amerikan dolar endeksi, 90.737 TL fiyatıyla yüzde 0.571 değer kazanarak hareketine devam etti. Bir aylık en düşük fiyatının üzerine yüzde 0.636 değerlendi. Gösterge değerleri eksi 1 ile eksi 0.5 arasında olup Sat sinyalleri alınmaktadır. Osilatörler önceki fiyat seviyesinden genel olarak daha olumsuz.

Dolar/TL (USDTRY) grafik yorumları:

usdtry dolar tl
Grafik TradingView’den

USDTRY, 8.41827 TL fiyatlanmasıyla yüzde 1.57 değer kazandı. Bir aylık en yüksek değeri olan 8.48494 değerine 0.06 kadar fark bulunmaktadır. Bir aylık en düşük değeri 7.992’dir ve şu anki fiyatı bu fiyata yüzde 5.333 uzaklıktadır.

İndikatörlerin kümülatif değeri, eksi ve artı 0.1 arasında kaldığından Nötr sinyaller alınmaktadır. ADX, söz konusu trendin, Nötr sinyal ile trendin kararsız kaldığını ve 42.54 N çizgisinden ilerlediğini gözler önüne seriyor.

ATR yani Ortalama Gerçek Aralık, Sat sinyalindedir ve yüksek volatiliteye 0.1257696 işaret ediyor. CCI20, momentum bazlı Emtia Kanal Endeksi 172.30 N Nötr sinyaldedir.

MACD, işlemlerin fiyattaki yükseliş veya düşüş hareketinin güçlenip güçlenmediğini anlamalarına yardımcı olur. 0.08383278 S olarak son zamanlarda Sat sinyali ile ayı piyasasına dair sinyaller daha fazla alınır oldu. 8.55 kritik nokta ve bu kademelerin altı olumlu olabilir.

Sonuç itibariyle, gıda fiyatlarının da istikrara kavuşması için getirilen yeni düzenlemelerin tam entegrasyonu özellikle gıda enflasyonunu azaltabilir. Bunun yanında Yunanistan’ın çekme bırakma eylemleri ile son dönemde bir hayli artış gösteren sığınmacı sayısının azaltılması, buna önleyici politika geliştirilmesi ve sadece nitelikli göçmen alımları ekonomi için önem taşımaktadır. Bunun yanında tam kapanmada grafikler olumlu gitmeye devam etmektedir. Hayırlı bayramlar dileriz.

Okan ÖZDEMİR

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Altın fiyatları 6 ayın zirvesinde: Bundan sonra yükselecek mi?

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.