Zam öncesi akaryakıt almak isteyenler, istasyonlardan boş döndürüldü!

Zam öncesi benzin, motorin ve LPG almaya akaryakıt istasyonlarına akın eden vatandaşlar “Depomuz boş, sistem arızalandı. Tanker gelmedi” sözleriyle geri döndürüldü.

akaryakıt

Dünya genelinde enerji fiyatlarının yükselişe geçmesi Türkiye’yi de etkisi altına alırken, gıdada olduğu gibi yakıtta da fırsatçılar harekete geçti. Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar Türkiye’de benzin, motorin ve LPG fiyatlarına peş peşe zamlar getirirken, son 2 günde toplamda 72 kuruşluk zam yapıldı.

Akaryakıt istasyonları, müşterileri geri gönderdi

Zamdan önce benzin, mazot ve LPG almaya gidenlerin, “Depomuz boş”, “Sistem arızalandı” ya da “Tanker gelmedi” yalanlarıyla geri gönderildikleri öğrenildi.


İndirim geç yansıtıldı

Yaşanan bu gelişmelerin ardından bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatında 25 kuruş indirim yapıldı. Akaryakıtta gelen zammı anında pompaya yansıtan bazı istasyonların, indirimi de bilerek geç uygulamaya koyduğu belirtildi.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de benzin fiyatları:

Gerçekleşen indirime göre Ankara ve İzmir’de benzinin litre fiyatı 8,51 kuruş olarak belirlenirken İstanbul’da ise fiyat 8,42 kuruş olarak pompaya yansıyacak.

Benzin fiyatlarında indirim! Benzinin litre fiyatı ne kadar oldu? Benzin, motorin, LPG litre fiyatı

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanma günlerdir ekonomi piyasalarının gündeminden düşmüyor. Benzinin litre fiyatına arka arkaya gelen 44 ve 28 kuruşluk zammın ardından bu kez de indirim geldi. EPGİS, güncel akaryakıt zamlarına göre benzin ve motorinin litre fiyatları ne kadar oldu? LPG otogaz zammı ne kadar? İşte merak edilenler

Benzin litre fiyatı ne kadar oldu?

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Başkent Ankara’da ortalama 8,75 liradan satılan benzinin litre fiyatı ise 8,50 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul’da 8,67 liradan 8,42 liraya, İzmir’de 8,75 liradan 8,50 liraya inecek.


Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Motorin litre fiyatı ne kadar oldu?

15 Ekim tarihli zammın ardından 18 Ekim gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde motorinin litre satış fiyatına 23 kuruş zam yapıldı. Fiyat artışının ardından motorinin litre satış fiyatı İstanbul’da ortalama 7,94 liradan 8,17 liraya, Ankara’da 8,02 liradan 8,25 liraya, İzmir’de ise 8,04 liradan 8,27 liraya yükseldi.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

LPG’ye zam geldi!

LPG’nin litre fiyatına 22 kuruş zam geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) zammın pompa fiyatına 20 Ekim gece yarısından itibaren yansıyacağını duyurdu.


Zammın ardından LPG otogazın litre fiyatı İstanbul’da ortalama 5.95 liradan 6.17 liraya, Ankara’da 6.03 liradan 6.25 liraya, İzmir’de ise 6.05 liradan 6.27 liraya yükseldi.

Kavcıoğlu, “Kurdaki artış enflasyona bir miktar yansıyabilir” dedi, dolar/TL 9,60’a fırladı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.