Sıvı yağı altınlarla aynı vitrine koyan kuyumcu: Hak ettiği yer burasıdır

Diyarbakır’da Murat Şenyiğit adlı kuyumcu, 5 litrelik sıvı yağı altınla aynı vitrine koyarak, yağ fiyatlarındaki yüksek artışa tepki gösterdi. Şenyiğit, “Altınla yarışıyor, hak ettiği yer burasıdır” dedi.

sıvı yağı altın

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesinde bulunan Kuyumcular Çarşısı’nda Murat Şenyiğit adlı kuyumcu, vitrininde altınların yanında 5 litrelik sıvı yağ sergiliyor.

Şenyiğit, yağ fiyatlarındaki yüksek artış ve stokçulara tepki göstermek için böyle bir eyleme başvurmuş. 32 yıldır kuyumculuk yapan Şenyiğit, “Yağın hak ettiği yer burasıdır” diyor.


Sputnik’ten Sertaç Kayar’a konuşan Şenyiğit, yüksek oranda artan yağ fiyatlarına tepki göstermek istediğini belirterek, “Yağ fiyatının sürekli artmasından dolayı bir tepki göstermek istedim. Aklıma böyle bir şey geldi. Çünkü yağ ve altın fiyatı başa baş gidiyor. Altına günde 1-2 lira zam geliyorsa yağa 10 lira birden geliyor. Baktım yağ hak ettiği yerinde değil ben de onu alıp vitrine koydum, hak ettiği yere bıraktım. Çünkü altınla bire bir yarışıyor. Zaten marketlerde bulamıyoruz. Çok değerli olduğu için, değerli metallerden altın değerlidir biz de dedik madem altınla yarışıyorsun gel seni hak ettiğin yere koyalım. Buradaki amacım stokçuları ifşa etmek onlara tepki göstermek her şeyi devletten beklememize gerek yok. Devlete de yardımcı olmamız lazım. İhbar edelim stokçuları” dedi.

‘Fotoğraf çekerek sosyal medyada paylaşıyor’


Olumlu tepkiler aldığını ve görenlerin gelip fotoğraf çektirdiğini söyleyen Murat Şenyiğit, “Güzel tepkiler aldım. Bir çok insan gelip fotoğraf çekerek sosyal medyada paylaşıyor. Tepkimden dolayı beni kutlayanlar oluyor. Normalde herkes bu fiyatları dolara bağlıyor ama dolar düşmesine rağmen gıda fiyatları düşmedi. Ben de bu şekilde tepki gösterdim” şeklinde konuştu.

Dolar ve Euro’daki düşüş akşam pazarına yansımadı!

Dolar ve Euro’daki düşüş akşam pazarına yansımadı!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.