Fiyatlar düşeceğine, artış gösterdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ısrarla, “fiyatlar düşecek” demesine rağmen vatandaş etiketlerde hiçbir değişim yaşanmadığını, aksine fiyatı artan ürünler olduğunu söyledi.

fiyatlar

Döviz kurlarında yaşanan düşüşün ardından gözler etiketlere çevrildi. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ısrarla, “fiyatlar düşecek” demesine rağmen vatandaş etiketlerde hiçbir değişim yaşanmadığını, aksine fiyatı artan ürünler olduğunu söyledi.

Sözcü, İstanbul’da Beşiktaş ve Beylikdüzü’nde pazar etiketlerini fotoğrafladı, Şişli Feriköy pazarında vatandaşlarla konuştu. En temel sebze meyvelerin fiyatları el yakıyor.


Domatesin kilosu 10 lira, kapya biber 16 lira, elma 10 liraya satılıyor. Vatandaşlar alım gücünde büyük kayıp yaşadıklarını söylerken pazarcı esnafı da bazı etiketlere yarım kilo fiyatlarını yazdıklarını, onu da alamayan vatandaşların taneyle alışveriş yaptığını belirtti.

Milletin gözü görmüyor mu?

Bir vatandaş “Eskiden 100 liraya bir sürü şey alıyorduk ama şimdi alamıyoruz. Ne yapacağız? Fakir ne yapsın? Bakkala gidiyoruz pahalı, pazara gidiyoruz pahalı. Yalan söylüyorlar. Milletin gözü görmüyor mu? Bak fiyatlara…” diye isyan etti.

Biberin kilosu 16-17 lira

Başka bir vatandaş da “150 lirayla geldim, istediklerimi alamadım. Eskiden 50 liraya pazar arabasını dolduruyordum, şimdi bir kıvırcık 6 lira, biberin kilosu 16-17 lira. Neyle alayım? Yarım kilo domatesi 7.5 liraya aldım” dedi.

Vatandaş 3 tane biber alıyor


Pazarcı Barış Yılmaz, işlerinin çok kötü olduğunu belirterek, “Millet alamıyor. Etiketlere kilo fiyatını yazıyorduk, artık yarım kilo fiyatını yazıyoruz. Vatandaş kiloyla alamıyor. 250 gram bile alamayan var. 3 tane biber alan var. Nasıl olacak bilmiyoruz. Allah sonumuz hayretsin” ifadelerini kullandı.

Benzin ve motorine yine zam: Litre fiyatı 14 lirayı bulacak!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.