Bitcoin (BTC USD) ve Ethereum’da kritik seviye aşıldı!

Lider kripto para Bitcoin (BTC USD), 37 bin 300 dolar seviyesinden 41 bin 600 doların üzerine çıkarak bir gün içerisinde yüzde 12’ye yakın değer kazandı. Lider kripto para son 2 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

BTC USD bitcoin

Bir süredir 40 bin dolar seviyesinin üzerine çıkamayan ve geçtiğimiz kasım ayında gördüğü zirveden itibaren düşüş trendi devam eden Bitcoin (BTC USD), haftasonu 40 bin dolar seviyesini kırarak 41 bin doların üzerine ulaştı.

Bitcoin, hisse senedi piyasalarındaki hareketliliği yakından takip ederken ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkı para politikasını hızlandıracağına dönük işaretleri de yakından izliyor.


Bitcoin’de haftasonu yaşanan hareketlilik Ethereum, Solana gibi kripto paraları da etkiledi. Ancak Bitcoin kasım ayında ayında ulaşılan ve tüm zamanların rekor seviyesi olan 69 bin dolar seviyesine oldukça uzak.

Ethereum da hareketlendi

Bitcoin’deki son fiyat hareketi lider kripto paranın ekim ayından bu yana gördüğü en büyük günlük kazanç oldu. Geçtiğimiz cuma günü sert yükseliş kaydeden Bitcoin’in yanında ikinci en büyük kripto para olan ethereum da yüzde 11’in üzerinde primle 3 bin dolara yükseldi.

Bitcoin bugün 41 bin 600 dolar seviyesinde hareket ederken Ethereum 3 bin doların, Cardano da 15 doların üzerine çıktı.

Amazon dopingi

Hisse senetleri genel olarak yatay seyretse de e-ticaret devi Amazon’un bilançolarındaki olumlu veriler teknoloji hisselerinin toparlanmasına yardımcı oldu.


Geçtiğimiz hafta Facebook’un bilançosundaki olumsuz sonuçlar nedeniyle piyasalar oldukça zarar görmüştü. Ancak Amazon sonrası gelen toparlanma risk iştahının artması ile birlikte Bitcoin’i de ateşledi.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan varlık yönetimi şirketi Miller Tabak + baş piyasa stratejisti Matt Maley, “Facebook’un aksine Amazon’un kazançlarının Google ve Microsoft’a benzer şekilde gelmesi, yatırımcılara riske dayalı ticarete yeniden girme konusunda daha fazla güven verdi” dedi.

Sıkı para politikası endişesi sürüyor

Ayrıca cuma günü ABD’de tarım dışı istihdam verisinin beklenenden güçlü gelmesi sonucu Bitcoin’in negatif etkilenmesi bekleniyordu. Çünkü bu veri ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasını sıkılaştıracağı yönündeki beklentiyi destekler nitelikteydi. Ancak Bitcoin’deki hareketlilik ters yönde oldu.

Bundan önceki dönemde genel olarak Bitcoin sıkı para politikasına olumsuz reaksiyon göstermişti. İstihdamın artması, ücret artışlarıyla birleştiğinde zaten yüksek olan enflasyonun daha da yükseleceğinin ve Fed’in bu nedenle sıkılaştırma politikasını sertleştirebileceğinin işareti olarak görülüyor. Ancak bazı analistler sıkı para politikasının halihazırda fiyatlandığı görüşünde.


Yatırımcıların fikirlerini paylaştığı bir sosyal medya platformu olan Alpha Impact’in CEO’su Hayden Hughes konu ile ilgili olarak, “Sıkı para politikasını hızlandırma konusunda endişeler olsa da, hisse senedi piyasalarındaki son hareketler göz önüne alındığında 50 baz puanlık bir faiz artışının fiyatlandığına dair bir his var” dedi.

BingX sosyal “feed” özelliği: Küresel Ticaret Topluluğu’nda kolay etkileşim! İndigo Dergisi’ni Facebook, Twitter, Instagram ve Telegram hesaplarımızdan takip edebilirsiniz!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.