Herkesin mutfağında bulunan en doğal ağrı kesiciler!

Doğal ağrı kesiciler, herhangi bir yan etkisi olmadan ağrınızı etkili bir şekilde dindirmek için tercih edilen bir çözümdür.

doğal ağrı kesiciler

Herkesin mutfağında bulunan en doğal ağrı kesiciler:

Kas ağrılarına karşı zencefil

Araştırmacılar, kas ağrısı çeken katılımcılardan yemeklerine zencefil eklemelerini istedi. 2 aydan kısa bir sürede, diyetteki değişiklik kas ve eklem ağrılarını yüzde 63’e kadar azalttı. Aynı şeyin şişlikleri ve sertlikleri için de geçerli olduğu görüldü.


Uzmanlar, bu ağrı giderici özellikleri zencefilin aktif bileşeni gingerole bağlıyor. Gingerolün ağrıyı tetikleyen hormonların üretimini engellediği biliniyor. Çalışmanın öngördüğü günlük doz, yemeklerinize en az 1 çay kaşığı kuru zencefil veya 2 çay kaşığı taze kıyılmış zencefil eklemek.

Diş ağrısına karşı karanfil

Dişiniz ağrıyor ama dişçiye gidemiyor musunuz? Yapılan araştırmalara göre, bir karanfili hafifçe çiğnemek ağrıyı azaltabilir. Ayrıca diş eti iltihabını azalttığı bilinmektedir.

Uzmanlar, güçlü ve doğal bir anestetik (anestezi oluşturucu ilaç) olan karanfildeki öjenol maddesinin diş ağrılarına karşı koyabileceğini belirtiyor.

Bonus olarak: Çeyrek çay kaşığı öğütülmüş karanfil kalp için de faydalı olabilir. Uzmanlar, karanfil tüketiminin kan şekeri seviyesini de dengeleyebileceğine inanıyor. Karanfil ayrıca damarları tıkayan kolesterol üretimini 3 haftadan daha kısa sürede azaltır.

Mide ağrılarına karşı elma sirkesi

Uzmanlar, her yemekten önce 1 yemek kaşığı elma sirkesini büyük bir bardak suyla karıştırarak içmenin 24 saatten kısa sürede mide ekşimesine son verebileceğini belirtiyor.

Elma sirkesi malik ve tartarik asitler açısından zengindir. Bunlar, yağların ve proteinlerin parçalanmasını hızlandıran güçlü sindirim yardımcılarıdır. Bu asitler sayesinde yiyecekler yemek borusuna geri dönmeden önce mide bunları hızla boşaltır ve bu da mide ekşimesini önler.


Kronik ağrıya karşı zerdeçal

Araştırmalar, zerdeçalın ağrı tedavisinde aspirinden 3 kat daha etkili olduğunu gösteriyor. Zerdeçal ayrıca osteoartrit ve fibromiyaljinin neden olduğu kronik ağrıyı büyük ölçüde giderebiliyor.

Bunun nedeni, zerdeçalın ana etken maddesi olan kurkuminin ağrı üreten hormonlar üreten bir enzim olan siklo-oksijenaz 2’yi doğal olarak yok etmesi olarak görülüyor. Yemeklerinize çeyrek çay kaşığı zerdeçal serpin.

Eklem ve baş ağrılarına karşı kiraz

Osteoartrit, gut ve kronik baş ağrıları oldukça yaygındır. Araştırmalar, günde bir kase kirazın ağrı kesicilerle ilişkili mide rahatsızlığı olmadan bu ağrıları hafifletebileceğini gösteriyor.

Çalışmalar, kirazlara kırmızı rengini veren bileşen olan antosiyaninlerin, aspirin ve ibuprofenden 10 kat daha güçlü iltihap önleyici olduğunu gösteriyor. Antosiyaninler, doku iltihabını başlatan güçlü enzimleri bloke etmeye yardımcı oluyor. Bu nedenle, çeşitli ağrı türlerinin tedavisinde olduğu kadar önlenmesinde de etkilidir.

Kas ağrılarına karşı nane

Kas ağrıları mı çekiyorsunuz? Kas ağrıları uygun şekilde tedavi edilmezse aylarca sürer. Uzmanların tavsiyesi ise haftada 3 kez 10 damla nane esansiyel yağı ile banyo yapmaktır. Sıcak su kasları gevşetirken nane yağı sinirlere etki eder.

Bu kombinasyon, reçetesiz satılan ağrı kesicilerden daha etkili bir şekilde kas ağrılarını ve krampları rahatlatıyor. Ayrıca krampların tekrar ortaya çıkma riskini de büyük ölçüde azaltıyor.


Yasal uyarı notu: Bu içerik yalnızca bilgilendirme amacıyla hazırlanmış olup, sağlık ve tıp konusunda hizmet ve öneri vermemektedir. Tıp bilgileri, kullanılan tanı ve tedavi gereçleri hızla değişmektedir. Bir bilgi, yöntem veya gereç çok kısa sürede terk edilebilir. Tıpta aynı sonucu almaya yönelik olan, farklı teknik ve bilgiler, değişik uygulamalar olabilir. Sağlık sorunlarınızla ilgili aile hekiminize veya en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir.

D vitamini nelerde var? Besin mi, takviye mi?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.