Resimde 16 gizli hayvanı bulun: IQ’nuz 130’un üzerinde mi?

IQ seviyenizi test etmek için mükemmel bir optik illüzyon: Bu resme bakmaya başladıktan sonra tam 32 saniyede görseldeki 16 hayvanı bulmanız testte sizi başarılı sayacaktır.

iq testi gizli

Resimde 16 gizli hayvanı bulun: IQ’nuz 130’un üzerinde mi? Bu optik illüzyon resminde, öğle yemeğini yemek isteyen bir ağaca tırmanmaya çalışan bir tilki görebilirsiniz.

Ama illüzyonda tilki dışında o kadar çok hayvanı görülebilir ki bu durum görseli kafa karıştırıcı kılıyor. Tilkinin resimdeki tüm hayvanları bulmasına yardım edebilir misin? Yardım etmek için sadece 32 saniyen var. Ancak sizi uyarıyoruz! Sadece IQ Seviyesi 129’un üzerinde olan kişiler 32 saniye içinde 16 hayvanı bulabileceklerdir.


Resme göz atın

Etrafında yemek yiyebileceği hayvanları arayan tilkiyi gözlemleyeceksiniz. Tarihsel zekâ oyununa şaşkın tilki denir.

Resmin içine gizlenmiş 16’dan fazla hayvan var. Resme bakarsanız, kartal gözlü üç kuş izlerken kurnaz bir hayvanın bir ağaca tırmanıyor gibi göründüğü tatlı bir ormanlık sahne fark edeceksiniz.

Bu zekâ oyunu 1872’de ABD’li basımcılar Currier ve Ives tarafından boyanmış ve üretilmiştir. Bu yapbozun üretilmesinden bu yana 150 yıl geçti. Şaşkın Tilki 150 yıldan beri insanları şaşkına çeviriyor ve endişelendiriyor.

32 saniye içinde resimdeki tüm gizli hayvanları bulmaya çalışın.

Optik illüzyon ipuçları

Öngörülen sürede hayvanları göremeyenleriniz, aşağıda verilen bazı ipuçlarına ihtiyaç duyar:

İlk ipucu, tilkinin baktığı yere bakmaktır. Kuşlar olduğu gibi günümüzde soyu tükenmiş at, kuzu ve kuş gibi hayvanlar da bulunmaktadır.

Resimde at ve kuzuyu görebiliyor musunuz? Orada da bir koyun da var, görebiliyor musun? Ayrıca, çalıların arasında gizlenen bir yaban domuzu var. Soldaki ağaç gövdesinde de üç insan yüzü var. Sol tarafa bakarken, sağ tarafa da bakmayı deneyin. Sağınızda da iki tane var. Orman zemininde biraz daha hayvan yüzü var.


Tüm gizli hayvanları bulamayanlarınız için:

iq testi tilki

Resimde ilk gördüğünüz, en çekici özelliklerinizi söylüyor || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.